2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Mulasztás miatt a Fõvárosi Törvényszék 200-200 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a magyar államra és a többi alperesre az elsõ tárgyaláson abban a perben, amelyet az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) és egy magánszemély indított a magyar állam és társai ellen jogalkotással okozott kár megtérítésére.

A takarékszövetkezetek integrálása miatt módosulhat a 2013. évi költségvetés: a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Alapjáról szóló, múlt hónapban született törvény alapján az idei büdzsé kiegészül az alapról szóló fejezettel, amelybe 135 milliárd 499,6 millió forint kerül. Az errõl szóló törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter terjesztette a parlament elé pénteken, a dokumentum az Országgyûlés honlapján jelent meg.

A KDB Bank után a Volksbankot is arra kötelezte a pénzügyi felügyelet (PSZÁF), hogy fizesse vissza ügyfeleinek a tranzakciós illeték jogosulatlan áthárítását. A két hitelintézettõl már több mint háromszázmillió forintot kapnak meg az érintettek, de – tudta meg az Azénpénzem.hu – még két-három esetben várható ilyen döntés.

« 1. oldal »