2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 


Túlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknakTúlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknak - © Fotó: 444.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megállapodás-tervezetet adott a pedagógusoknak az Emmi: ilyenek vannak benne, mint, hogy az elmaradt béreket azonnal ki kell fizetni, és át kell alakítani a Klik beszerzési folyamatait. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Négyezerrel kevesebb gyerek ül be az iskolapadba szeptember 1-jén. A szülõk többségének hatalmas anyagi megterhelés a tanévkezdés. A hitelszakértõ szerint a szeptember nem váratlan esemény, próbáljuk meg hitelfelvétel nélkül megúszni a becsengetést. Kiszámoltuk, hogy a két-három gyerekes családoknak akár 200 ezer forintba is kerülhet a beiskolázás.

Több mint 150 ezer pedagógus kap magasabb fizetést mostantól - ez a tavaly kezdõdött és egészen 2017-ig tartó béremelés újabb lépcsõje. A végzettség és a pályán eltöltött idõ miatt komoly különbségek vannak, de nagyjából 5-10-12 ezer forinttal nõ a tanárok fizetése. A kormány szerint ez a többlépcsõs emelés a rendszerváltás óta a legnagyobb segítség a tanároknak.

A jogosult pedagógusok több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját az április 30-i feltöltési határidõig – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A parlament kedden módosította a köznevelési törvényt, szeptembertõl minden pedagógusra kiterjed az életpályamodell.

Azt állítja két roma iskolás, hogy a hajdúböszörményi Veres Ferenc Szakiskola egyik tanára minden ok nélkül bántalmazta õket. Az iskolában kivizsgálják az esetet.

Legalább „gesztusértékû” béremelésre, vagyis minimum 1-1,5 százalék körüli keresetkiegészítésre számítanak a tanárok jövõre. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ha idén nem is, ...
Bíróság elé állítottak hétfõn egy tanárt Nagy-Britanniában azzal a váddal, hogy meg akarta ölni egyik diákját. Az ügyész szerint az 50 éves férfi egy súlyzóval többször fejbe vágta a 14 éves fiút, miközben háromszor azt kiáltotta, hogy "Halj meg!".
Tanárt vertek Mándokon2009-02-05 16:02:47

Mándok -Szerdán délután egy édesanya és lánya vert meg Mándokon egy fiatal tanárnõt.

Újabb tanárverés?2008-10-23 21:11:17

Az a hír járja Berettyóújfaluban, hogy nem rég az egyik iskolában diák támadt tanárra. A pletyka szinten kapott információt hivatalos források ugyan nem erõsítették meg, de már senki nem lepõdne meg azon, ha a késõbbiekben kiderülne, hogy a hírnek van valóságalapja.

« 1. oldal »