2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A tranzakciós illeték mellett is megéri hitelkártyával fizetni a boltokban. Igaz, hogy több bank is áthárítja az augusztustól 3 ezrelékes illetéket, de még így többet kereshetünk a ha a bank pénzét használjuk a kamatmentes idõszakban.


Ha megkérdeznénk az okostelefon-tulajdonosokat, hogy mi az, amiért legkevésbé kedvelik készüléküket, túlnyomó többségük valószínûleg azt válaszolná, hogy a rendkívül rövid üzemidõ, az akkumulátor gyors lemerülése zavarja õket. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni az okostelefont - aksikímélõ üzemmódban.

Végre július elsejétõl nem megy rá a gatyája is az okostelefon tulajdonosoknak, ha bekapcsolva hagyják külföldön a mobilinternetjüket. A jelenlegi vérfagyasztó roaming mobilinternet díjak helyett megabyte-onként 0,45 euróért szörfölhetünk a világhálón az Európai Unió országaiban, Izlandon és Svájcban.


 

Heteken belül forgalomba kerülnek azok a bankjegyek, amelyeken az új MNB-elnök, Matolcsy György aláírása szerepel. Elõször a 2000 forintos bankjegyeken találkozhatunk majd az új jegybankelnöki szignóval. 

 

 

ÜBÖRÖG A MOBILFIZETÉS MAGYARORSZÁGON

Nagyon széles a spektrum, hogy ki mit hív mobilfizetésnek. Van, aki azt is annak nevezi, amikor a mobiltelefonnal parkolást fizet, hiszen a pénzügyi tranzakció inicializálása a telefonról történik, még akkor is, ha önmagában a telefon nem vesz részt a tranzakció valós lebonyolításában. Sokan mobilfizetésnek nevezték, nevezik azt is, amikor egy ATM-es bankkártyás készpénzfelvételt követõen passzívan kaptak valami információt (leginkább egy sms-t) arról, hogy levettek a számláról valamennyi pénzt. De mobilfizetésnek nevezhetjük azokat az alkalmazásokat is, amelyeknél valós bankkártya-tranzakciót hajt végre a telefon. Körképünkben most utóbbiakkal foglalkozunk.

 

« 1. oldal »