2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 


Budapest, 2012. július 2.-tól,  Az uniós szabályozásnak megfelelõen júliustól tovább csökkentek a roaming díjak, illetve a magyar kormány bevezette a telefonadót.


Budapest, 2012. június 15., péntek (MTI) – A Telenor a telefonadó bevezetése miatt módosítja tarifacsomagjait, az árváltozás július 16-án lép életbe – közölte a mobilszolgáltató pénteken az MTI-vel.

A telefonadó havi maximumát magánszemélyek után 400, céges ügyfelek után 1400 forintban húzná meg a parlament, és csökkentené a nagyobb zenei rendezvények belépõi utáni áfát is.

Az Országgyûlés akár már a jövõ héten dönthet a távközlési adóról, amennyiben a képviselõk hétfõn felveszik a parlament háromnaposra tervezett napirendjére az errõl szóló kormányzati elõterjesztést, továbbá péntekre új ülésnapot hívnak össze az indítvány elfogadására. A Ház a hét utolsó munkanapján szavazhat a kabinet médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggõ törvénymódosító javaslatáról is, ezt megelõzõen, szerdán pedig az új Büntetõ törvénykönyvrõl kezdõdhet általános vita.

 

Egy hétfõn elfogadott módosító javaslat szerint nem számolhatnak fel pótdíjat a közmûszolgáltatók abban az esetben, ha ügyfelük postai átutalással, azaz sárga csekkel kívánja rendezni számláját - írja a Magyar Nemzet. A távközlési ágazatnak valószínûleg nagy kiadást jelentõ telefonadóról szerdán dönthet a kormány.

« 1. oldal »