2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Végsõ nyugalomra helyezték Dobos Imre r. alezredest, aki 10 évig volt a Hajdúböszörményi Rendõrkapitányság vezetõje.

Elfogadta a parlament hétfõn a temetkezésrõl szóló törvény módosítását, amely bevezeti a szociális temetést.

Még a tévét is kilopták a sírból
Sárrétudvar – Ésszel fel sem lehet fogni, miként tehet valaki ilyet – mondta Bodó László édesapja nyughelyénél, amelyet sírrabló fosztott ki nemrégiben a Sárrétudvari Köztemetõben.

Pert indítanak egy temetkezési vállalkozó ellen annak az elhunytnak a hozzátartozói, akinek búcsúztatásakor összetört a koporsója Siklóson - közölte az Új Dunántúli Napló kedden. Kiderült, hogy a halottat nem öltöztették fel megfelelõen, a temetkezési vállalkozó százezer forint kártérítést ajánlott fel.

Végsõ nyugalomra helyezték szerdán az alsóörsi lövöldés 21 éves áldozatát a sajtó kizárásával. A fiatalember a Zala megyei Alibánfán élt, a falu temetõjében több százan kísérték el utolsó útjára.
Csütörtökön délután kezdõdik Toller László volt pécsi polgármester gyászszertartása a pécsi köztemetõben. A tisztelõk 15 órától róhatják le kegyeletüket a felravatalozott koporsónál. A temetésre több ezer embert várnak.
Különleges biztonsági intézkedések lesznek Daróczi Dávid szerdai temetésén. Bár végsõ nyughelyét még nem készítették elõ, biztos, hogy a nagyapja melletti sírhelyben temetik el a nagypénteken öngyilkos lett Dávidot.
Szombaton helyezik végsõ nyugalomra Lech Kaczynski lengyel államfõt, egy héttel azután, hogy életét vesztette egy oroszországi repülõgép-szerencsétlenségben - írta hétfõi számában a Gazeta Wyborcza.

Bagamérban és Csökmõn is elbúcsúztatták Frankó István nyugalmazott, aranydiplomás tanárt. Szülõfalujában március 12-én temették el refomátus szertartás szerint, majd március 15-én lakóhelyén, Csökmõn is megemlékeztek róla a református templomban.

Szülõfalujában, Bagamérban helyezik végsõ nyugalomra Frankó Istvánt, a csökmõi általános iskola nyugalmazott tanárát, a Csökmõi Mozaik községi lap alapító szerkesztõségi tagját.

Fórizs László Árpád lelkészt hívei is elkísérték utolsó útjára a hétvégén. A lelkipásztornak erõs bihari kötõdése is volt.

Több száz csökmõi lakost õ szállított az utolsó útján. Szerintem nincs olyan ember a faluban, aki ne ismerné. Hol itt, hol ott bukkan fel a község utcáin, lovas fogata bakján üldögélve, fát, hízókat, vagy bármi mást fuvarozva. Amikor megpillantottuk a gyászkocsival, tudhattuk, hogy ismét eltávozott valaki közülünk. Balogh Jóska bácsi idén befejezte ezt a tevékenységét. Ebbõl az alkalomból beszélgettem vele.

Fehér virágokba borult a kaposvári temetõ ravatalozója. D. Miklóst pécsi csoporttársai is elkísérték utolsó útjára.

Ma temetik Bujtor Istvánt2009-10-01 15:44:04

Többszázan kísérték utolsó útjára a július 3-án elhunyt Dr. Perezné Szabó Ibolyát, a berettyóújfalui kórház központi mûtõs szakasszisztensi-mûtõssegédi szakszolgálat vezetõjét.

NAPLÓ A MINDENNAPOKRÓL 2008-11-21 19:12:02

 TEMETÉS, MINT CSALÁDI TALÁLKOZÓ.

Az utóbbi félévben túl sokszor kellett temetésre mennem. Túl sokan távoztak azok közül, akiket el kellett kísérnem az utolsó útjukra. Családtagok, jó ismerõsök, a szomszéd bácsi, ...és - a legfájdalmasabb mind közül - az édesapám. S közben rájöttem, hogy a temetés mára szinte az egyetlen olyan összejövetellé vált, ahol a tágabb család tagjai találkoznak.

« 1. oldal »