2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Várhatóan mintegy 170 ezer ember vesz részt a TeSzedd! elnevezésû háromnapos szemétgyûjtési akcióban szerte az országban – mondta el a Móni István projektvezetõ az M1 aktuális csatorna szombati mûsorában.

Mintegy 115 ezren csatlakoztak elõzetesen a hétvégi TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióhoz – mondta el az M1 aktuális csatorna reggeli mûsorában az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Fõfelügyelõség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága (OKTF NHI) sajtóreferense.

Mintegy 115 ezren regisztráltak az ötödik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésû országos szemétgyûjtési akcióra a csütörtöki határidõig – közölték a szervezõk pénteken az MTI-vel.

Ma van az utolsó nap, amikor még lehet jelentkezni az idei országos szemétgyûjtõ akcióra, a “TeSzedd!”-re – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök délelõtti Híradójában.

Óráról órára gyarapszik a TeSzedd! csapata; az idei országos szemétgyûjtési akcióra már csaknem 60 ezren jelentkeztek – mondta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetõje pénteken az M1 aktuális csatornán.

Már több mint 44 ezren jelentkeztek az idei TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióra, a szervezõk 720 gyûjtõpontot hagytak jóvá – tájékoztatta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetõje szerdán az M1 aktuális csatorna Híradóját.

Eddig 20 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióra, a szervezõk 312 találkozási pontot hagytak jóvá.

Idén is teljesíthetik a kötelezõ közösségi szolgálat egy részét a diákok a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióban.

Az idén május 15. és 17. között lesz a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemétgyûjtési akció - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelõs államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rekordszámban vesznek részt idén a negyedik TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióban, az elsõ két napon 110 ezer önkéntes regisztrált, közülük szombaton mintegy 70 ezren gyûjtik majd az országban a szemetet – ismertette az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ügyvezetõje a rendezvény fõvárosi megnyitóján szombaton.

Szeptember 14-én, szombaton a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulói és pedagógusai is részt vettek az országos szintû „TESZEDD! Összefogás a tiszta Magyarországért akciónapra” elnevezésû önkéntes hulladékgyûjtési akcióban.

« 1. oldal »