2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében 2016. márciusában!

Jövõre az eddigiekhez képest drákói szigorra készülhetnek Magyarországon a gyorshajtók: 62-szeresére nõ a fix sebességmérõk száma. Rendõrségi adatok alapján bemutatjuk, pontosan hová telepítették a nemsokára éles üzemben mérõ kamerákat.

Acélkapu a fõutak felett, két-három kamerával – így festenek az új fix traffipaxok, és a gyorshajtás mellett a záróvonal átlépését és sok más vétséget is látni fognak. 365-öt szerelnek fel belõlük, de a rendõrség még titkolja, hogy hová. Jobb híján össznépi vadászattal, telefonos térképpel próbálják felderíteni õket az autósok, de minden mérõpont elõtt lesz árulkodó jel.

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében májusban!

Több mint 20 ezer jármûvezetõ közül ennyien hajtottak gyorsabban.

A csütörtök reggel indult 24 órás sebességellenõrzési akció során csak a gyorshajtókat büntették, mert az újonnan beszerzett traffipaxok szoftverei még nem ismernek fel több szabálysértést.

A rendõrség 346 285 gépjármû sebességét ellenõrizte a csütörtökön kezdett 24 órás közlekedési akcióban, a jármûvek közül 4928 lépte át a megengedett sebességet – közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság pénteken a honlapján.

Érezhetõen kevesebben lépték át a megengedett sebességet.

Kétszer annyi eszközzel szûri a gyorshajtókat a rendõrség, mint eddig. Az új kamerák azt is figyelik, hogy az autó átlépi-e a záróvonalat, és néhány hónap múlva már ezért is büntetnek majd. A rendõrség szerint nem a bírságolás a céljuk, hanem az, hogy kevesebb legyen a baleset.

Reggel hat órakor 24 órás sebességellenõrzési akció indult Európa 20 államában, köztük Magyarországon.

Kiválasztotta a rendõrség az állampolgárok javaslatai közül, hogy melyik helyszíneken lépnek fel a gyorshajtók ellen a csütörtökön kezdõdõ 24 órás sebességellenõrzõ akciójuk során – közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendõrség honlapján.

A rendõrség kijelölte az ellenõrzések helyszíneit és az idõpontokat.

Az állampolgároktól várja a rendõrség helyszínek megjelölését a jövõ héten csütörtök reggel kezdõdõ 24 órás sebességellenõrzõ akciójához – errõl Óberling József, az Országos Rendõr-fõkapitányság közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Ezen a vidéken egy szabály van, hogy nincs szabály – figyelmeztetett a sógorom, amikor „szûz magyar benzinturistaként” elõször átléptem vele az ukrán határt. Teljesen igaza volt. Nem csak a rossz minõségû fõutakon, még lakott területen belül is úgy közlekedtek a helyi autósok (ki Ladával, ki BMW-vel), mintha a kihelyezett KRESZ-táblák csak felesleges díszek lennének. Palicz István jegyzete.

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében áprilisban!

Csütörtöktõl élesben mûködik a Véda közúti intelligens kamerahálózat elsõ 160 egysége, a sebességtúllépésekért már büntetést szabnak ki.

Bizonyított, hogy rövid távon biztonságosabbá válik a közlekedés, ha a jármûvezetõk állandó rendõri jelenlétet, ellenõrzéseket tapasztalnak, ez várható a traffipaxokat felváltó Véda közúti intelligens kamerahálózat csütörtöktõl élesben mûködõ egységeitõl is – mondta Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértõ szerdán az MTI-nek.

Sikeres tesztüzem után, március 26-ától élesben mûködnek az új típusú mobil sebességmérõ berendezések, vagyis holnaptól büntetést von maga után, ha valakit ezekkel sebességtúllépésen kapnak. A hatályos kormányrendelet alapján 30 ezertõl 300 ezer forintig fizethet a száguldozó.

Csütörtöktõl kezdi meg éles üzemét a VÉDA közúti intelligens kamerahálózat elsõ 160 egysége, a mérések attól kezdve már joghatással járnak - jelentette be Jámbor István alezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetõje hétfõn Óbudán, a közlekedési balesetek áldozatainak emlékmûvénél tartott sajtótájékoztatóján.

Februárban még próbaüzemben, márciustól azonban már élesben mûködnek a rendõrség új, „mindent látó” traffipaxai. A készülékeket blokkolni vagy megzavarni tilos, azokat az eszközöket azonban, amelyek elõre jelzik az ellenõrzést, szabadon használhatják az autósok.

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében márciusban!

Februárban még próbaüzemben, márciustól azonban már élesben mûködnek a rendõrség új, „mindent látó” traffipaxai. A készülékeket blokkolni vagy megzavarni tilos, azokat az eszközöket azonban, amelyek elõre jelzik az ellenõrzést, szabadon használhatják az autósok.

Márciustól élesben mûködnek megyénkben is az új berendezések.

Új közlekedési ellenõrzési rendszert tesztel a rendõrség februárban, az elsõ 160 változtatható helyû kamerát már kiosztották a megyei rendõr-fõkapitányságoknak, további mintegy 130 fix kamerát pedig az év végéig telepítenek - jelentette be Jámbor István, az Országos Rendõr-fõkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetõje.

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében februárban!

« 1. oldal »  Következő »