2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Jövõ májustól dohánytermékeket csak egységes, márkasemleges csomagolásban lehet forgalomba hozni az EU-ban. A logók lekerülnek a dobozokról, az egyetlen különbség az eltérõ cigaretták között a név és a dohánytípus lesz.

Jelenleg a gyártók maguk szállítják ki a dohánytermékeket a trafikokba. A kormány már tavaly eldöntötte, hogy ezen változtatni szeretne, és egy cégre bízná a dohány-nagykereskedelmet. A kiszemelt vállalkozás a Continental dohánycég vezetõjének érdekeltségébe tartozik.

A trafikosok ha kell, vállalják a büntetést, csak ne legyenek bûncselekmények.

Május 2-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik trafikot szeretnének mûködtetni a hatodik állami pályázaton kiírt 490 település valamelyikén.

A törvény kizárólag a dohánytermékek láthatóságát korlátozása, nem pedig a nemzeti dohányboltokba történõ általános belátást – hívja fel a figyelmet az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön MTI-hez eljuttatott közleményében.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, “egy vita van róla” Magyarországon. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem kötelezõ a fólia a dohányboltok kirakatára, és ha a trafikosok igénylik, ezt bele kell foglalni a törvénybe is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Megjelent a hatodik, 490 település számára hirdetett dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésérõl szóló nyilvános koncessziós pályázati kiírás – tájékoztatta az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A debreceni rendõrök a képeken látható ismeretlen tettesek azonosításában kérik a lakosság segítségét.

Az elsõdleges személyleírás szerint egy 25–30 éves, 160–170 centiméter magas, kék kapucnis pulóvert és sötét farmert viselõ férfi sállal eltakarva az arcát lépett be egy Jerikó utcai nemzeti dohányboltba hétfõn este fél hét tájban.

Elfogadta az Országgyûlés kedden azt a módosítást, amelynek értelmében egyebek mellett rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok, és a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik ott.

A társadalmi igényekkel és elvárásokkal, a dohánytermék-kiskereskedõktõl kapott jelzésekkel és az elmúlt idõszak gyakorlati tapasztalataival indokolta a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelmérõl szóló törvény módosítását a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelõs államtitkára szerdán a parlamentben.

Sávosan emelkedõ dohányipari egészségügyi hozzájárulásról és a dohány-nagykereskedelem átalakításáról, valamint a veszteséges nagyobb üzletek szankcionálásáról tárgyal az Országgyûlés mai ülésén.

A jövõben rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok, és a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik majd ott az Országgyûlésnek hétfõn benyújtott törvényjavaslat szerint.

Fél év alatt annyi csempészcigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyõrök, mint tavaly egész évben.

Fél év alatt annyi csempészcigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyõrök, mint tavaly egész évben.

Sikerült visszaszorítani a fiatalkorúak dohányzását Magyarországon a dohánytermék-kiskereskedelem egy éve mûködõ koncessziós rendszerével - állapította meg az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

Nem aranybánya a trafik2014-06-30 14:03:23

A tulajdonosok szerint a kiegészítõ termékek forgalmazása kompenzálja a veszteségeket.

Május 31-én már nem nyithatnak ki a nemzeti dohányboltok a benzinkutakon és azokban a bevásárlóközpontokban, amelyekben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû üzlethelyiség mûködik egy kormányrendelet módosítása értelmében.

Május 31-én már nem nyithatnak ki a nemzeti dohányboltok a benzinkutakon és azokban a bevásárlóközpontokban, amelyekben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû üzlethelyiség mûködik egy tavaly novemberi kormányrendelet módosítása értelmében. A benzinkutakról mintegy 300 trafikosnak kell költöznie – közölte az MTI érdeklõdésére Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivõje.

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésérõl szóló új nyilvános koncessziós pályázati kiírás, a pályázatokat június 10-én éjfélig lehet benyújtani – közölte az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Az NFM szerint a lefóliázás nem kötelezõen követendõ, a törvény csupán annyit ír elõ, hogy "az üzlethelyiség külsõ felületére tekintve dohánytermék nem látható".

Azt írja a Facebookon a Nemzetó Adó- és Vámhivatal, hogy mostantól külön odafigyelnek azokra a postai csomagokra, amikben valószínûleg valamilyen dohánytermék van. Azokat a csomagokat kell a törvény szerint elkobozni, amelyeket

Az aránytalan forgalomkülönbségekkel indokolta a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás szabályairól szóló kormányrendelet módosítását a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója pénteken, az MTI-nek nyilatkozva.

A 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû eladótérrel rendelkezõ üzletekben, valamint az üzemanyagtöltõ állomásokon legfeljebb 2014. május 30-ig lehet dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni - így módosította a kormány a dohánytermék-kiskereskedelemi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás egyes szabályairól szóló kormányrendeletet.

« 1. oldal »  Következő »