2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fiatalkorúak kiszolgálásának ellenõrzésére vonatkozó kiemelt vizsgálatok eredményeként eddig 142 nemzeti dohányboltban függesztették fel a forgalmazást, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pedig 124 jogosultság visszavonását kezdeményezte - közölte az NDN Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Egy új, online kapcsolatra képes pénztárgép állami támogatással is legalább 120 ezer forint. Sok kiskereskedõ nem engedheti meg magának ezt a kötelezõ beruházást, inkább lehúzza a rolót. A vegyesboltok szenvednek a legjobban, de pékségekben, játékboltokban is panaszkodnak az eladók.

A kormány annyira jót akart tenni a trafikosok legújabb nemzedékével, hogy a nagy akarásnak végül nyögés lett a vége. A nemzeti dohányboltok felállása óta ugyanis soha nem látott mértékben esett vissza a cigaretta kiskereskedelmi forgalma. Petneházi Attila jegyzete.

120 trafiknak ajánlják fel a bezárás lehetõségét a következõ hónapokban Alsó-Ausztriában, mert nagyon alacsony szintre csökkent az elérhetõ bevétel.

Lehet-e kiskorú az eladó egy nemzeti dohányboltban? És a bolt elõtt ácsorgó szendvicsember?

Az iskoláktól száz méteren belül sem lehetnek majd trafikok januártól.

Van, aki dacból is fenntartja a kisboltját, pedig amióta dohányt már nem árulhat, elfogytak a vevõk. A kisboltosok július óta a mindennapi megélhetésükért küzdenek, a trafikosok viszont elkezdték learatni a gyümölcsöt. A forgalmas utcákon nagyot lehet szakítani, de a kevésbé frekventált helyeken is jut a jóból.

 

Olyan rossz állapotban van már a kiskereskedelmi szektor, hogy a dohányértékesítési jog elvesztése több ezer kisvállalkozást süllyeszthet el.

Megjelent a kormányrendelet a dohánytermék-kiskereskedõk által vezetendõ nyilvántartásokról és az adatszolgáltatási kötelezettségrõl.

 

2013. július 1-jével több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílt meg, július 15-tõl pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon. Berettyóújfaluban 8 trafikban vásárolható dohánytermék.

Budapest, 2013. június 7., péntek (MTI) – Megjelent a dohányboltok engedélyezési eljárását tartalmazó kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben; a jogszabály megfogalmazza, hogy a dohánybolti engedélyt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adja ki azoknak, akik koncessziós szerzõdéssel rendelkeznek.

 

OGY - Trafik - Fagylaltot és jégkrémet is árulhatnának a dohányboltokA parlament költségvetési bizottsága tovább bõvítené a trafikokban kapható termékek körét, lehetõvé téve, hogy fagylaltot és jégkrémet is árulhassanak.

Trafik - Közérdekû bejelentés és feljelentés a pályázati elbírálás miatt
Budapest, 2013. április 30., kedd (MTI) – Az MSZP Tolnai megyei szervezete és a Jobbik is az ügyészséghez fordult a trafikpályázatok elbírálása miatt, miután Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselõ egy interjújában azt állította, hogy Szekszárdon politikai egyeztetésen véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselõk.

bago-illusztrácio
Debrecen – A 40-42 ezer üzletileg többé-kevésbé sikeres egység helyett néhány ezer, zömmel új alakul.

1417 településen a kutyát sem érdekelt a nemzeti dohánybiznisz, ott új pályázatot írnak ki.

 

Alkoholt, üdítõt és újságot is árulhatnak az állami dohányboltokban.

 

« Előző « 2. oldal »