2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Magyar és lengyel vendégek érkeztek tavaly legnagyobb számban Hajdúszoboszlóra.

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

A délszláv háború utáni 20 év rekordját megdöntve több mint 2,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyar vendégek az idén Horvátországban.

Az ide látogató turisták négy százaléka a tengerpart miatt látogat hozzánk. A hegyeink is népszerûek, de csak a turisták két százalékának fõ célpontja valamelyik hegycsúcsúnk. Ráadásul ez nem vicc, csak statisztika.

A görög idegenforgalom akár jól is járhat a válsággal, egészen olcsó lehet egy görögországi nyaralás, bár elemzõk szerint biztonságosabb, ha csak a jövõ évi szezonban utazunk.


Hangos, slampos és szendvicsen él – ilyen a magyar turista?

Eger nyerte el a 2014-es év voksai alapján az „Év Turisztikai Városa” címet.

Folytatódik a tavalyi kedvezõ tendencia a turizmusban az MTI-nek nyilatkozó szakértõk szerint, erre engednek következtetni a márciusi és az elsõ negyedéves eredmények is.

Közvetlen vonatjárat indult az osztrák fõváros és Debrecen között, ez alkalomból rendezett Debreziner Wurst-partit a Magyar Turizmus Zrt. Bécsben, az Albertina elõtti téren csütörtökön.

Magyarországon 202 olyan fürdõ található, amely a nemzetközi turizmus szempontjából is jelentõsnek számít – mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelõs helyettes államtitkára az idei strandszezon megnyitóján csütörtökön a budapesti Gellért Gyógyfürdõ és Uszoda bejárata elõtt.

Kedvezõen alakultak a szállásdíjbevételek februárban, és az is pozitívum, hogy mind a vendégek, mind a vendégéjszakák száma több mint 10 százalékkal emelkedett - mondta az NGM turisztikáért felelõs helyettes államtitkára az M1-en a szálláshely-adatokat kommentálva.

A Hotelstars minõsítõ-rendszer sikerét mutatja, hogy a magyar szállodai kapacitásnak már mintegy 60 százaléka csatlakozott hozzá, és ezek produkálják a vendégéjszakák 73 százalékát – mondta Ruszinkó Ádám helyettes-államtitkár a 400. védjegytábla átadóünnepségén hétfõn, Siófokon.

A belföldi szállodák többsége megtelik a közelgõ húsvéti ünnepekre, ez derült ki az MTI tudósítói által készített körképbõl.

Az utazok.hu becslése szerint a mintegy 60 milliárd forintos teljes belföldi szállásdíj-bevétel felét az online szállásközvetítõk generálják, ami jelentõsen hozzájárul a magyar turisztikai piac évi várható 8-10 százalékos növekedéséhez.

Idén május 31-ig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a 22. Virágos Magyarországért versenybe, amelynek fõdíja Magyarország képviselete a 2016-os Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) – közölte a projektet kezelõ Magyar Turizmus (MT) Zrt. hétfõn az MTI-vel.

Egyes országokban tilos galambokat etetni, rágózni, vagy magassarkút hordani.

Kézzelfogható segítség a vásárlóknak, a kisvállalkozói üzletek tulajdonosainak és a hazai turizmusnak a szabad vasárnapon. 20.000 magyarországi kereskedelmi és idegenforgalmi partner bevonásával elindult a VasarnapiNyitvatartas.hu vásárlói adatszolgáltató rendszer.

Utazás és Szabadidõ 2015 Kiállítás és Vásár március 13–15. között a Kölcsey Központban.

Akciós ajánlatokkal készültek a Valentin-napra a magyarországi szállodák, ahol az MTI tudósítói által készített körkép szerint kiemelkedõen magas lesz a foglaltság.

Már több mint 440 étterem csatlakozott Torkos Csütörtök elnevezésû farsangi akcióhoz, melynek keretében február 19-én fél áron kóstolhatják meg a vendégek a résztvevõ éttermek menüit - tájékoztatta Lipcsey György Imre, a szervezõ Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI-t csütörtökön.

Tavaly novemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 4,6, a belföldi vendégeké pedig 1,9 százalékkal nõtt az egy évvel korábbihoz képest, a szálláshelyek vendégforgalma összességében 3,3 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A magyarok alig egytizede utazik el télen, fõként anyagi okok tartják vissza õket, az utazók többsége az aktív kikapcsolódást választja - derült ki a Travel Channel ismeretterjesztõ tévécsatorna reprezentatív kutatásából, amelyrõl szerdán tájékoztatta az MTI-t.

Fejenként átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok a szilveszteri szállásra, a legolcsóbb ajánlat 2000 forintos áron kelt el a Szallas.hu adatai szerint.

Parkolókat kér a turizmus2014-12-05 14:12:48

Konferenciát tartanak az okos parkolás, a városi mobilitás lehetõségeirõl. A rendezvény fõvédnöke az NGM turizmusért felelõs helyettes államtitkára, aki hamarosan egyeztet a fõpolgármesterrel és az V. kerületi polgármesterrel a budapesti turizmust érintõ parkolási problémákról.

A 4 különbözõ kategóriát tartalmazó, a szálláshelyek csillagozásához hasonló minõsítõ rendszer a Lapátos vízi megállóhelyek elnevezést kapta.

« 1. oldal »  Következő »