2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Mind a belföldi, mind a külföldi turisták száma nõtt az év elsõ tíz hónapjában a tavalyi év azonos idõszakához képest az Észak-Alföldön, ahová az idén már több mint félmillióan látogattak – mondta Katona Ilona, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. regionális marketing igazgatója egy szerdai szakmai rendezvényen.

Szinte már az egész Földön népszerûsíti hazánkat a Magyar Turizmus Zrt, s most annak jártak utána, hogy hogyan próbáljuk idecsábítani a turistákat.

Több mint 13 milliárd forint áll rendelkezésre falusi szálláshelyek létrehozására, a meglévõk bõvítésére, turisztikai szolgáltatások fejlesztésére, a támogatásra még az idén beadhatók a pályázatok - jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára pénteken a Vas megyei Szakonyfaluban, sajtótájékoztatón.

Új táblákat, logókat, pontosabban nemzeti tanúsító védjegyeket kell figyelniük a szálláshelyeken az utazóknak. Bevezették ugyanis azt a védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minõségi garanciáját hivatott elõsegíteni öt szálláshely-típusnál.

Az országos ellenõrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdõdött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyõrök július elejétõl augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedõk adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható.

Háromhelyszínes idegenforgalom Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – Egy a napokban a Magyar Turizmus Zrt. által kiadott, a Központi Statisztikai Hivatalban készített lista szerint Budapest és Hévíz után Hajdúszoboszló a harmadik a Magyarországon tavaly eltöltött vendégéjszakák tekintetében. Annak ellenére is, hogy a 719 ezres szám 7,7 százalékos visszaesést jelent 2010-hez képest. A kimutatásból az is kiderült, hogy 20 várost figyelembe véve Debrecen 12. Gyõr után, de 2 hellyel megelõzve Szegedet és 4-el Pécset. Ebben a listában nem szerepel Hortobágy, hiszen nem ott éjszakáznak a vendégek, de tudjuk, kedvelt célpont.

Ingatlanpiac: valami van2012-07-15 20:39:34

Hajdú-Bihar – Noha Debrecen (az ország második legnagyobb városaként) az elmúlt évtizedekben szinte folyamatosan növekvõ lélekszámmal büszkélkedhetett, az ingatlan-beruházók most a hajdú-bihari megyeszékhelyen is inkább kivárnak – tájékoztatta a Naplót Geréb László, az OTP Ingatlanpont hálózat megyénkért is felelõs régióvezetõje.

Mintegy 850 millió forintból valósul meg az a négycsillagos szálloda Berettyóújfaluban, aminek alapkövét a napokban helyezték el ünnepélyes keretek között.

Fekete június a turizmusban2010-08-04 09:41:47
Kihalt a Balaton2010-06-23 10:20:23
A britek a legrosszabbul öltözködõ európai turisták - derül ki egy utazási honlap felmérésébõl. A pénteken közölt eredmény szerint viszont nem õk olvassák a legtöbbet a céges levelezést pihenés közben.
« Előző « 3. oldal »