2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Június 30-án két dolog történik, ami befolyásolja a tévézési szokásainkat, de ezek közül leginkább csak az egyik lesz az, amibõl az átlagnézõ érzékelni fog valamit. Júliustól kezdõdõen ugyanis bõvülnek és a jogszabályi változásoknak megfelelõen a digitális TV-szolgáltatásokban az elsõ csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati mûsorok, ami köznyelven annyit jelent, hogy ha eddig az elsõ programhelyen volt az RTL Klub és a kettesen a TV2, akkor ennek jövõ hét szerdán nyugodtan búcsút inthetünk - legalábbis egy idõre.

Gratulálunk a Kikérem magamnak! címû írás szerzõjének, Kenyeres Ilonának. Magam és még sokan hasonlóan vélekedünk, sõt bosszankodunk a tv-mûsorok összeállításán.

Kevesebb mint egy évvel ezután az így felszabadult frekvenciasávot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság már hasznosította. Százötvenezer rászoruló háztartás állami segítséget kapott az átálláshoz.

A szerzõdés értelmében az Antenna Hungária 2014. május 30. napjával a kormányzati informatikai és távközlési üzemeltetést, valamint szolgáltatást ellátó állami társaság, a NISZ tulajdonába kerül.

A Samsung egy 110 hüvelykes televíziót mutat be a januári CES 2014-en, emellett még a mostani legnagyobb tévéjük, a 85 hüvelykes modell is törpének tûnik majd. A tévé 2,6 méter széles és 1,8 méter magas lesz.

Az M2-t péntek éjjel választották meg Európa legjobb gyermekcsatornájának. A csatorna december 22-én lesz 1 éves.

Csütörtökön az ország északkeleti és délnyugati részén is lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását. Ezután már csak digitális vétellel lehet televíziózni. A rászorulók még egy hónapig igényelhetnek támogatást az új vételi eszközökhöz vagy a tévé-elõfizetéshez.

Nem lesz fogható az eddig megszokott módon a köztévé és két másik kereskedelmi csatorna, egy set-top-box nevû kiegészítõvel szinte minden esetben modernizálhatjuk az otthonunkat, de vajon érdemes befektetni a tízezres készülékbe?
Jön a drágább tévézés2013-04-02 10:47:36

 

Fizetnie kell azoknak, akiknek nincs kábeltévéjük vagy mûholdas tévéelõizetésük, vagy még szoba- vagy tetõantennával néznek tv-adásokat.

 

 

Április elejétõl már Magyarországon is lehet háromdimenziós tévét venni - írja a Világgazdaság. A lap szerint a legolcsóbb készülékek ára félmillió forintnál kezdõdik, de egyes képernyõméretekért egymillió forintot is a pénztárnál lehet hagyni.
Az elmúlt évek pezsgése után pangás jöhet a magyarországi televíziós piacon, iparági szakértõk szerint a jövõben csökkenni fog a magyar nyelvû adók száma - írja szerdai számában a Világgazdaság.
Falutv Körösszegapátiban2009-03-04 08:55:36

Körösszegapáti  -Szórólapon örömmel tájékoztatta a település lakosságát Tarsoly Attila polgármester, hogy március 1-én 18 órai kezdettel elindítják a településen a Körösszegapáti Televízió mûsorát.

Zárt szerkesztõségeket is feltörhet, számítógépeket és eredeti iratokat foglalhat le a jövõben az elektronikus médiát felügyelõ Médiahatóság, ha törvénysértést szimatol valamelyik mûsorszolgáltatónál - áll az új médiatörvény kedden nyilvánosságra hozott tervezetében. A kormány azt állítja: ez felel meg a digitális korszak követelményeinek.

« 1. oldal »