2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Rendkívüli ülést tartott az orosz parlament felsõháza és egyhangúlag megszavazta a Krím félsziget és Szevasztopol Oroszországhoz csatlakozását. Az orosz államfõ népszerûsége egy tegnapi jelentés szerint rekordot döntött, öt éve nem volt ilyen magas. A krími orosz lépések miatt két nemzetközi hitelminõsítõ is rontotta Oroszország besorolását. Az Európai Unió újabb tizenkét névvel kiegészítette azoknak az orosz állampolgároknak a listáját, akiket vízumtilalommal és vagyonbefagyasztással sújtanak.

Az indítványt a képviselõk 85 százaléka támogatta. A nyilatkozat szerint a Krími Köztársaság azzal a javaslattal fordult az Oroszországi Föderációhoz, hogy a területet új jogalanyként, köztársasági státussal vegyék fel a föderációba.

Az amerikai elnök és a német kancellár szerint Moszkvának vissza kell vonni erõit a Krímbõl, és támogatnia kell a szabad választásokat.. Barack Obama és Angela Merkel megerõsítették, komoly aggályt éreznek amiatt, hogy Oroszországnak az ukrajnai katonai intervencióval nyilvánvalóan megsértette a nemzetközi jogot.

Az ukrajnai események egyelõre nem érintették az országon át Magyarországra irányuló energiahordozó-szállításokat, de ha el is zárnák az olaj- és gázcsapokat, van rá vészforgatókönyv és van tartalék.

Ünnepélyes keretek közt nyújtotta át az idei ötvenezredik schengeni vízumot hétfõn Ungváron Magyarország ungvári fõkonzulátusa.

Nem sikerült kijutni2013-09-25 11:51:29

Ugyan a Gyöngyösön rendezett Eb-pótselejtezõ visszavágóját 5-4-re megnyerte a magyar futsalválogatott Ukrajna legjobbjaival szemben, összesítésben az ukránok bizonyultak jobban, így õk jutottak ki a kontinensviadalra.

A 15 %-os valutaadó  bevezetése stabilizálóan hat a valutapiacra – állítja Mihajlo Csecsetov régiós képviselõ.

Gyerekhalál a tornateremben2010-05-19 12:47:36
Egy dél-ukrajnai iskolában, testnevelés óra közben összeesett és meghalt egy 15 éves fiú - adta hírül szerdán a Szevodnya címû lap hírportálja. Osztálytársai szerint soha nem volt gond az egészségével.
Tojásdobálással, és két füstbomba elengedésével zavarták meg kedden az ukrán parlament ülését, miközben a képviselõk egy ukrajnai kikötõ Oroszországnak való bérbeadásáról vitatkoztak.
Neves nyugat-ukrajnai orvosok egy csoportja nyílt levélben fejtette ki azon gyanúját, hogy a már 315 ember halálát követelõ influenza- járványt mesterséges úton idézték elõ.
Már 299-en áldozata van az Ukrajnában terjedõ járványnak, amelyet a hatóságok szerint szezonális influenza és vírusos légúti fertõzések okoznak.
Az országban egyre terjed az a megerõsítetlen mendemonda, hogy a halálos eseteket tüdõpestis okozta. A hatóságok ezt rémhírterjesztésnek minõsítik.
« Előző « 2. oldal »