2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Újjáépítenék az MSZP-t2010-04-27 09:00:15
Egyelõre csak nevet nem cserélnek a szocialisták, akik a vereség éjszakáján már a megújulással foglalkoztak. Az elnök lemondott és a teljes elnökség is felajánlotta a lemondását. Mesterházy Attila azt mondta: fiatalokkal építené újra a pártot.
Május 14-re hívta össze az országgyûlés alakuló ülését a köztársasági elnök. A köztársasági elnök már a választás éjszakáján jelezte: a lehetõ legkorábbi idõpontot választja majd.
A szokásos retorikával, de konkrétumok nélkül beszélt Orbán Viktor, Fidesz elnöke a majdani kormányzásról. Ezt mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke miután a Fidesz vezetõje megtartotta elsõ sajtótájékoztatóját a két-harmados választási gyõzelem után.
Földcsuszamlásszerû gyõzelem, kétharmados többség, a jobboldal sikere - így látja a nemzetközi sajtó a magyar parlamenti választás végeredményét.
Az adócsökkentést, a kilakoltatások megakadályozását, a közbiztonság javítását és az elszámoltatást tartja a leendõ kormány elsõ és legfontosabb lépéseinek Vona Gábor, aki, mint fogalmazott, nem adna türelmi idõt a Fidesznek.
Kedden tart elnökségi ülést az országgyûlési választásokon kétharmados többséget szerzett Fidesz, és az azt követõ napokban ismerteti Orbán Viktor a kormányalakítás menetrendjét.
A választásnak vége, a végeredmény pedig nem is lehetne egyértelmûbb: a Fidesz-KDNP „példátlanul erõs” felhatalmazást szerzett a kormányzásra - mondta Sólyom László köztársasági elnök az országgyûlési választások második fordulója után, az Országos Választási Központban.
A Jobbik a választásokról2010-04-26 10:43:37
Lemondott Lendvai Ildikó2010-04-26 10:28:25
A választási vereség miatt lemond pártelnöki posztjáról az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó a párt május végére összehívott kongresszusáig marad posztján. A párt elnöksége is felajánlotta lemondását - jelentette be az MSZP távozó elnöke.
Így döntött az ország2010-04-26 08:44:01
Megvan a Fidesz-KDNP kétharmada, 262 képviselõjük jutott be a parlamentbe. A parlamenti patkóban 59 MSZP-s képviselõ ül majd. 47 képviselõje lesz a Jobbiknak, 16 az LMP-nek. Egy független képviselõ lesz majd és egy a Fidesz-KDNP-MVMP-t képviseli.
Megvan a Fidesz kétharmada2010-04-25 23:18:03

Megvan a Fidesz-KDNP kétharmada, 263 képviselõjük jutott be az országgyûlésbe, az Országos Választási Iroda honlapja, a www.valasztas.hu adatai szerint, több mint 97 százalékos feldolgozottság mellett.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) elutasította hétfõi ülésén azt a kifogást, amelyet Karácsony Gergely, az LMP kampányfõnöke nyújtott be az MSZP plakátja miatt, amely "lehet más a politika" szöveggel jelent meg.
Szinte végleges az új kormány névsora, az RTL Híradó birtokába jutott egy lehetséges lista. Információink szerint a leendõ vezetõk között van múzeum igazgató, vállalkozó, professzor és több olyan politikus is, ...
Habár Orbán Viktor sorra cáfolja a leendõ kormányának személyi összetételével kapcsolatos híreket, a különbözõ forrásokból származó információk nagyon is hasonlítanak egymásra - írja a Világgazdaság.
Mi múlik a kétharmadon?2010-04-19 11:01:18
Rendkívül erõs felhatalmazást kap a Fidesz, ha az országgyûlési válasz- tások második fordulója után úgy alakíthat kormányt, hogy a parla- mentben kétharmados többsége van.
« 1. oldal »  Következő »