2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Áder János köztársasági elnök kitûzte a tavaszi országgyûlési választás idõpontját, és ezzel egy idõben hatályba lépett az új népszavazási törvény.

Áder János köztársaság elnök április 6-ára tûzte ki az országgyûlési választásokat.

Nemcsak a tavaszi országgyûlési, hanem az õszi nemzetiségi önkormányzati választásokra is kérhetik regisztrációjukat azok, akik a Nemzeti Választási Iroda (NVI) nemrég kipostázott nyomtatványait kitöltik. E nyomtatványon lehet letiltani a kampánycélú adatkezelést, valamint kérni akadálymentes szavazóhelyiség biztosítását is.

Már százezernél is több külhoni magyar kérte felvételét a választási névjegyzékbe, a legtöbben Romániából és Szerbiából. A Nemzeti Választási Iroda elnöke arra számít, hogy a szavazásig megduplázódhat ez a szám.


Idei elsõ soron következõ testületi ülésén új alpolgármestert választottak képviselõink, az összeférhetetlenség miatt lemondott Pálfi Anikó helyébe.


 

Nem csökkenti a korhatárt a választási eljárásról szóló törvényben a Fidesz, és az is kizártnak tekinthetõ, hogy az elõzetesen feliratkozó, de a választástól távol maradó polgárokat eltiltsák a következõ voksolástól. Az még kérdés, hogy más módon büntetik-e majd õket - mondta a Magyar Nemzetnek a Fidesz szakpolitikusa.


Báránd – A függetlenként induló Dr. Kovács Miklós, a község eddigi jegyzõje nyerte meg az idõközi polgármester-választást 441 szavazattal vasárnap – tájékoztatott Dr. Csabai Zsolt, a helyi választási iroda vezetõje (Kaba jegyzõje), akit a választás lebonyolításáig bíztak meg a feladattal.

Nagy Lajosné a megválasztott képviselõk korelnöke köszöntötte a megjelenteket az elsõ képviselõtestületi összejövetelen. Kusmiczki Sándorné a helyi választási bizottság elnöke beszámolt a választás eredményérõl.

Eredményekért kattintson ide >>>

Sajtótájékoztatón mutatkoztak be vasárnap a Jobbik hajdúszoboszlói jelöltjei. Az önkormányzati testületek létszámának csökkentése következtében a megszokott 10 helyett, 8 egyéni körzet lesz

Nem indul Szeifert Ferenc2010-08-10 09:57:04

Nem indul az õszi választáson Berettyóújfalu jelenlegi polgármestere, Szeifert Ferenc.

Nem öncélúan indulunk az õszi önkormányzati választáson, a városért akarunk tenni – jelentette ki dr. Sóvágó László, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövõért Egyesület elnöke csütörtökön délután, amikor bemutatta „csapatát” a Nelson étteremben tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz berettyóújfalui polgármesterjelöltje elsõsorban a mûködõképességre helyezné a hangsúlyt.

Kétnapos ülést tart az Országgyûlés ezen a héten. A képviselõk hétfõn megválasztják az Állami Számvevõszék elnökét és alelnökét, kedden pedig az államfõ személyérõl szavaznak.

A falu legidõsebb férfi választópolgára is szavazott Csökmõn a vasárnapi választáson.

Mind a húsz területi választókerületben listát állított a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az utolsó két listát hétfõ este vették nyilvántartásba az illetékes választási bizottságok - derül ki az Országos Választási Iroda internetes oldalának kedd reggeli adataiból.

Április 11-én szavazunk2010-01-22 14:36:33
Április 11-ére írta ki az országgyûlési képviselõk választásának elsõ fordulóját Sólyom László köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken. A választások második fordulóját április 25-én tartják.

John McCain szenátor közép-európai idõ szerint szerda hajnalban telefonon keresztül gratulált Barack Obamának gyõzelméhez, elismerve vereségét az elnökségért folytatott versenyben.

« Előző « 6. oldal »