2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A januártól vizsgázók már több és részletesebb kérdéssel találkozhatnak.

A magánnyugdíjpénztári rendszer 2015. januárjától hatályba lépett újraszabályozása jelentõs feladat elé állítja mind a pénztárakat, mind a pénztártagokat.

Januártól változik a magánszemélyek adózása, így módosul a személyi jövedelemadó (szja), a társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályozása.

Július 1-jétõl számos változás lépett életbe Magyarországon.Több bank módosította hirdetményeit, elektronikus lesz az anyakövezés, megváltoztak a versenyjogi, a jövedéki termékekre vonatkozó vámtarifa szabályok és a külföldi mobiltelefon-használat díjai is.

Jön az ingyenes készpénzfelvétel és a jelzáloghiteleknél is könnyítések jönnek - legalább is az ügyintézésben.

Január 1-jével több új törvény is hatályba lép, ezért hogy ön is lépést tarthasson a sok jogszabályváltozással, a hajnali MTI-híreket átolvasgatva csokorba szedtük a legfontosabbakat:

Már idén kiírhatják Magyarországon a 2014−2020-as uniós költségvetési ciklus elsõ pályázatait. Az NFÜ a Miniszterelnökség alá kerül. Az uniós pénzosztás új szereplõje lehet a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal, amelynek megjelenése miatt feszültségek keletkezhetnek az államigazgatásban.
Változások a Diószegiben2012-09-18 16:01:46

A Diószegi Kis István Református Általános Iskola vezetésében a következõ változások történtek: László Vilmos Csongor 2012. május végén történt fenntartói döntés értelmében 2017. július 31-ig kapott kinevezést a Diószegi Kis István Református Általános Iskola igazgatói teendõinek ellátására.

 

Több mint száz ponton változnak a közlekedést érintõ törvények januártól. Távoktatás keretében is elvégezhetõ lesz az elméleti KRESZ-oktatás, emellett az autósok több ponton szigorodó közúti közlekedési szabályokra, míg az autóbusszal és vonattal utazók biztonsági kamerás megfigyelésre számíthatnak.

Az OTP Lakástakarékpénztár is támogatja a kormány elképzeléseit a lakástakaréki szabályok módosításairól: ha több áthidaló kölcsönt nyújthatnak, az a likviditásukat nem befolyásolja, de olcsó lakáshitelhez juttathatja az ügyfeleket - reagált a tervezett változásokra az OTP Lakástakarék-pénztár.

Csütörtöktõl számos új intézkedés, illetve változás lép életbe. Szigorodnak például a fegyvertartás szabályai, kivethetõ az egészségügyi bírság és változnak a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításra vonatkozó szabályok.

Nem kap pénzt az államtól, aki képes lenne dolgozni, mégsem hajlandó. A kormány új törvényt írt a szociális segélyezésrõl, amely iskolapadba ültetné vagy közmunkára fogná a tengõdõ, de erejük teljében lévõ embereket. Sok problémás térségben azonban se elég munkalehetõség, se elég közmunka nincs, vagy csábítóbb feketén dolgozni. Az utcaseprés vagy a hólapátolás pedig nem biztos, hogy motiválja azokat, akiknek már a dédapjuk is munkanélküli volt.

Továbbra is késik az autóvezetõ-képzés reformja, holott az illetékes minisztérium tavaszra ígérte azt - írja a Népszabadság. A lap szerint módosul az elméleti képzés, és arra is lesz megoldás, hogy az oktatók ne rövidíthessék meg a tanulókat.

Október 26-án, vasárnap hajnalban kezdõdik a téli idõszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali háromkor kell egy órával visszaállítani.

« 1. oldal »