2024. április 24. Szerda, György.
 

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a várólisták csökkentésére egymilliárd forintot már kifizetett az egészségügyi intézményeknek, ennek révén már több mint háromszáz mûtétet el is végeztek. "A program tehát sikeresen elindult" - közölte az OEP pénteken az MTI-vel.

Idén 18 milliárd 200 millió forint többlettámogatáshoz jut az egészségügy – jelentette be Balog Zoltán. Az emberi erõforrások minisztere hozzátette: a forrásból 790 millió forintot csak a várólisták csökkentésére fordítanak. Szócska Miklós egészségügyért felelõs államtitkár hozzátette: tavaly kevesebb orvos kért külföldi munkavállaláshoz igazolást, mint 2009-ben.

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik. Azt egyelõre nem tudni, hogy a Veszprém megyei kórházon kívül mely intézményekben lesz hivatalosan is írásba foglalva a hálapénz elfogadásának lehetõsége.

« 1. oldal »