2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága, az Országos Vízügyi Fõigazgatóság (OVF) pénteki adatai szerint jelenleg tíz vízügyi igazgatóság területén összesen 41 belvízvédelmi szakaszon van elrendelt készültség.

Az influenza és a nátha környezeti kockázatainak csökkentése.

Az irtására alkalmas eszközbeszerzésre január 1-jétõl január 31-ig nyújthatják be pályázataikat a parlagfû elleni védekezést végzõ civil szervezetek, amelyek összesen 642 millió forintot kaphatnak - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) hétfõn az MTI-vel.

Több parkoló gépkocsin is egy a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztálya által készített figyelemfelhívó kiadványt helyeztek el a rendõrök Debrecenben.

A parlagfû elleni védekezés számos lehetõsége áll a gazdák rendelkezésére a vetés után, kelés elõtt és kelést követõ idõszakban is – hangsúlyozza a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében, egyben arra hívja fel a figyelmüket, hogy a hatékony védekezéshez kérjék a szakemberek tanácsát.

Vannak, akik keveslik, hogy Magyarországon gyakorlatilag csak gázpisztolyt lehet önvédelemre tartani, úgy vélik, a gumilövedékes fegyvereket is elérhetõvé kellene tenni a civileknek.

szúnyogA szúnyogriasztás céljára árusított karkötõk forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, hatékonyságuk nem igazolt, így alkalmazásuk semmiképp nem tanácsolható. A B-vitamin (akár tapasz formájában, akár tablettaként szedve) a vérszívó ízeltlábúak riasztására szintén alkalmatlan.

Árvíz - Több mint 2500 kilométeren van készültség
Budapest, 2013. április 7., vasárnap (MTI) – A folyók magyarországi szakaszain több mint 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség, számottevõ csapadék sehol sem valószínû vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság az MTI-vel.

Káosz a gátakon?2010-06-09 09:47:10
Lassan apadnak a folyók2010-06-08 10:51:21
1500-2000 embert foglalkoztatna a kormány jövõ héttõl az árvízi védekezésben - jelentette be a pénteki kormányszóvivõi tájékoztatón Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelõs államtitkár.
Gátszakadás Edelényben2010-06-04 14:34:47
Átszakította a Bódva a gátat Edelényben, ahol éjszaka két utcát kellett kitelepíteni. Helikopterrel, a levegõbõl kezdik megerõsíteni a töltést, így próbálják meg elzárni a víz útját.
Kihirdette a veszélyhelyzetet kedden késõ este a Kormányzati Koordinációs Bizottság Pásztó és Hasznos térségére. A veszélyhelyzet elrendelését és a koordinációs bizottság összehívását a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság kérte, ...
Már viszonylag nyugodt éjszakájuk volt az árvíz sújtotta Borsod megyében lakóknak. A folyók, ha igen lassan is, de apadnak. A vízügyi szakemberek szerint tartósan magas vízállásra kell számítani.
Magyarország keleti részében több megyében is elsõ és másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el. Az olvadó hó miatt sok helyen homokzsákoznak, de otthonából egyelõre senkit nem kellett kitelepíteni.

Huszonnyolcan kerültek kórházba influenzaszerû tünetekkel az ünnepek alatt, közülük hét embert intezív osztályon ápoltak, s négy betegnél lélegeztetõ gépet is alkalmazni kellett... Tudjon meg többet!

Új oltópont Debrecenben2009-12-04 09:52:28

A H1N1 terjedésének megakadályozására és a lakossági fenyegetettség csökkentésére Debrecenben oltópont mûködik... Tudja meg hol!

« 1. oldal »  Következő »