2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Minden eddiginél több, négyszáznegyven iskola jelentkezett az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) vízfogyasztást népszerûsítõ programjára, vagyis az idén több mint százhúszezer tanuló ismerkedhet meg az egészséges folyadékfogyasztással - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

Idén is meghirdeti ivóvíz-fogyasztási kampányát a magyar általános iskolák számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI); március 23. és 27. között a gyerekek az OÉTI által kidolgozott, kreativitást, ügyességet igénylõ feladatok, játékos programok és interaktív oktatóanyag segítségével ismerkednek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal.

Nincs mindenre alkalmas megoldás, viszont a mérgezés és a szomjan halás között még elég széles az út…

Megérkezett az év elsõ hõséghulláma, Hajdú-Bihar megyében napok óta 30 Celsius-fok feletti a nappali csúcshõmérséklet. Minden szakember hangsúlyozza a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitel fontosságát, ami szükséges egészségünk megõrzéséhez, mégis érdemes megjegyezni, hogy nem tanácsos átesni a ló túlsó oldalára, a túlzott folyadékfogyasztás ugyanis veszélyes is lehet.

Megjelenne a "védendõ felhasználók" jogintézménye a víziközmû-szolgáltatásról szóló törvényben is - egyebek mellett ez is szerepel a törvény módosításának tervezetében, amely már megjelent a kormány.hu honlapon.

« 1. oldal »