2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A kötelezõ oltási rend része lett a pneumococcus baktérium elleni oltás, amellyel középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdõgyulladás és agyhártyagyulladás elõzhetõ meg. Az errõl szóló rendelet a Magyar Közlöny idei 46. számában jelent meg. A védõoltást a 0-6 éves korúak körében a folyamatos oltási rendszerben kell végrehajtani.

A gyermekorvosok egyesülete és a gyermekegészségügyi intézet üdvözli, hogy a pneumococcus védõoltás jövõre bekerül a kötelezõ védõoltások közé.

Nem lesz hiány vakcinából2010-12-08 17:12:08

Sok a beteg a háziorvosi rendelõkben, de még nem az influenza fertõz. A szakemberek szerint egyelõre más vírusok okoznak megbetegedéseket, de ha marad az enyhe, csapadékos idõ, heteken belül kitörhet az influenzajárvány. A gyógyszerészek azt ígérik, folyamatos lesz az ellátás az oltóanyagból.

Nem bíznak eléggé a védõoltásokban az emberek, ezt mutatta meg a H1N1 járvány. A szakemberek szerint viszont komoly egészségügyi kockázata is lehet, ha megkérdõjelezik az oltások fontosságát, ...

Egy 50 éves Komárom-Esztergom megyei nõ igazoltan a H1N1 vírussal kapcsolatosan hunyt el szombaton éjszaka - elõzõleg megkapta az oltást.

Nincs teljes védelem2009-12-08 13:58:15

Ukrajnában kedd délutánig több mint 70 áldozata volt a H1N1 vírusnak. Szlovákia megelõzés céljából kedd reggeltõl lezárta a gyalogos forgalom elõl két ukrajnai határátkelõjét.

« 1. oldal »