2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Érdekességek az Utasellátó múltjából – az úti vendéglátás relikviáin keresztül.

Eredménytelenül zárult a MÁV és a vasutasok közti bértárgyalás. A szakszervezetek a következõ tárgyalásra a kormány képviselõjét is meghívták. Ha nem tudnak megállapodni, a vasutasok minden jogszerû eszközt alkalmazni fognak a követeléseik eléréséhez.

Közvetlen vonatjárat indult az osztrák fõváros és Debrecen között, ez alkalomból rendezett Debreziner Wurst-partit a Magyar Turizmus Zrt. Bécsben, az Albertina elõtti téren csütörtökön.

A jelenlegi uniós programozási idõszakban a közlekedésfejlesztésre fordítható uniós és hazai forrásból származó 1200 milliárd forint legnagyobb részét, 37,8 százalékát, 450 milliárd forintot a transzeurópai közlekedési hálózat vasúti elérhetõségének javítására különítettek el - közölte az Integrált Közlekedésfejlesztési és Operatív Program (IKOP) szakmai értékelését végzõ MultiContact Consulting Kft. hétfõn az MTI-vel.

A MÁV-csoport vezetése megállapodott a szakszervezetekkel arról, hogy átlagosan 3,4 százalékkal emeli a vállalatcsoport mintegy 35 ezer munkavállalójának keresetét - tájékoztatta a vasúttársaság csütörtökön az MTI-t.

Két év alatt több mint tízmilliószor csatlakoztak az utasok a vonatokon kiépített ingyenes fedélzeti wifi interneteléréshez, a 2013 márciusától bevezetett díjmentes szolgáltatás 770 kocsiban mûködik az elõvárosi és egyes távolsági, valamint InterCity járatokon - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

Kelet felé, nyugat felé2014-12-31 10:06:05

Megyénk közvetlen vasúti összeköttetésbe került Béccsel.

Közösen gyártana mozdonyt Magyarországon a román Softronic vállalat és a magyar LAC Holding.

Kérjük jelentkezzen, aki látta az esetet a Sárándi vasútállomás közelében!

A súlyos és gyakran halálos balesetek megelõzése érdekében az "Érj haza biztonságban!" vasútbiztonsági kampány keretében november 24-tõl tíz nap alatt 120 alkalommal ellenõrzött a rendõrség és a MÁV közösen - közölte Kertész Ottó, a MÁV Zrt. biztonsági fõigazgatóságának vasõtbiztonsági vezetõje csütörtökön a kampányzáró sajtótájékoztatón Budapesten.

Debrecen – Hortobágy EC, Avala EC – az új közvetlen bécsi kapcsolatok.

 

Forgalomba állt a MÁV-Start két saját fejlesztésû és gyártású IC+ kocsija, melyek szerdától kezdve az ország több térségében szállítják az utasokat.

Egyre többen használják a MÁV ingyenes wifi szolgáltatását a vonatokon és a vasútállomásokon.

A Magyarország és Burgenland közti, határmenti közlekedésfejlesztésrõl írt alá szándéknyilatkozatot Hans Niessl, Burgenland tartományfõnöke és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelõs államtitkára.

A tervek szerint mintegy öt óra alatt tenné meg a vonat a közel 500 kilométeres utat.

A debreceni, valamint a polgári rendõrök is bíróság elé állítást javasolnak egy-egy garázda ellen.

Magyar jármûfejlesztést mutat be a MÁV Csoport a kedden kezdõdõ InnoTrans nemzetközi vasúti kiállításon: a vasúttársaság a MÁV-Start saját fejlesztésû és gyártású IC+ személykocsiját mutatja be Berlinben, a legjelentõsebb vasútszakmai összejövetelen.

A vasúti fejlesztések a következõ, 2014-2020-as uniós fejlesztési idõszakban is elsõbbséget élveznek, a modernizációra költött összeg megduplázódik, összesen ezer milliárd forint lesz - ismertette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedési operatív programokért felelõs helyettes államtitkára.

A magyar kormány stratégiailag kiemelt feladata a közösségi közlekedés színvonalának fejlesztése, ezen belül is a vasúti vágányhálózat korszerûsítése - hangoztatta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kedden Siófokon abból az alkalomból, hogy megkezdõdött a dél-balatoni vasútvonal fejlesztése.

Komoly fejlesztési munkálatok zajlanak a 101-es vasútvonalon.

A három legnagyobb magyarországi vasúti jármûgyártó cég - a Bombardier, a Ganz és a Stadler -, valamint az Eximbank közös delegációja a héten Egyiptomban tárgyal az egyiptomi vasúti tenderen való részvételrõl - közölte Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkárságának sajtófõnöke.

Az InterCityk 2016-tól kevesebb mint három óra alatt megtehetik a Sátoraljaújhely-Budapest közötti távot - írja az Észak-Magyarország.

Bevált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által tavaly kidolgozott szabályozás: csökkent a fémlopások száma, és átláthatóbb lett a fémkereskedelmi szektor – errõl az NGM és a MÁV közös közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.

Húsz esetben szabtak ki helyszíni bírságot a rendõrök a közlekedõkre.

Az idei nyári menetrend június 21-tõl augusztus 31-ig lesz érvényes, de a MÁV-Start honlapján már hétfõtõl megnézhetõ és letölthetõ – hívta fel a figyelmet a vasúttársaság hétfõn.

« 1. oldal »  Következő »