2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvét és az iskolai tavaszi szünet miatt, a Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV járatai is a szokásostól eltérõen közlekednek a hétvégén.

Komádiba ismét vonattal?2014-03-14 19:34:44

A dél-bihari kisváros lakosai a mai napig hiányolják a vasúti közlekedés lehetõségét.

A motorvonatok annak a 42 darabos flottának az elsõ jármûvei, amelyrõl a MÁV-Start és a Stadler még 2013 márciusában írt alá szerzõdést.

Az új vasúti törvény szétválasztja majd a "nagyvasúti" és más kötöttpályás rendszereket (kisvasút, turistavasút, sífelvonók, kézihajtány) - mondta Rácz Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium osztályvezetõje a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) kétnapos kápolnásnyéki konferenciáján.

A regionális tarifák kiterjesztésével így 1400 kilométeren, a hazai vasúthálózat ötödén lesz olcsóbb az utazás - jelentette be Völner Pál.

A jogszabályváltozást az Egységes Európai Vasúti Térség létrehozásáról szóló új uniós irányelv nemzeti átültetése tesz szükségessé.

Február közepétõl újabb 15 mellékvonalon lesz elérhetõ a regionális vasúti tarifa, az ehhez kapcsolódó kedvezmény mértéke pedig 15-rõl 25 százalékra emelkedik - jelentette be Gyõrben Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára.

Mintegy 75 milliárd forintnak megfelelõ, 250 millió euró kedvezményes hitellel segíti a magyarországi vasúti infrastruktúra korszerûsítését az Európai Befektetési Bank (EBB) - közölte szerdán az uniós pénzintézet.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerzõdést kötött a vasúti vezeték nélküli kommunikációs hálózat (GSM-R) szállítására a tendernyertes Kapsch CarrierCom Kft. és az MVM Ovit Zrt. közös ajánlattevõvel.

Legkésõbb december elsõ felében fejenként átlagosan nettó 32 ezer forint extra juttatást kapnak a vasúti dolgozók; ezzel maradéktalanul teljesül a 2011-ben Orbán Viktor és Gaskó István között született megállapodás, amely a vasutasok pénzügyi ösztönzésére három év alatt bruttó 5 milliárd forintot szánt.

Sokszor nem látszik, hogy mi az a többletszolgáltatás, amelyért a MÁV-Start május 15-tõl pénzt kér. Sok sebes- és gyorsvonat a személynél is lassabb, de enélkül is bonyolult a mátrix, amelyben egy utazónak el kell igazodnia.

Illusztráció
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti jelentõs forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán a honlapján.

 

Vágányzárak a vihar miatt2010-05-18 11:04:49
Sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetõk szombatra, ha péntekig nem tudnak megállapodni a MÁV-Trakció Zrt.-vel a kollektív szerzõdésrõl.
Sínre esett egy autó2010-04-06 12:51:34
Halálos vasúti balesetet rekonstruáltak a rendõrök csütörtök este a gyõri pályaudvaron. Egy március 15-i tragédia pontos körülményeit vizsgálták. Múlt hétfõn egy fiatal lány leugrott a mozgó vonatról, ....

Több órán keresztül állt a vasúti forgalom egy halálos vonatgázolás miatt péntek éjszaka az újfehértói állomás egyik vágányán.

Már kedden megbénulhat a vasút és a 9 évvel ezelõttihez hasonló nagy leállás körvonalazódik.

A kormány a vasúti forgalmat a közúti közlekedés terhére akarja visszaszorítani. 1874 kilométer mellékvonalon számolnák fel a személyszállítást a decemberi menetrendváltással, mely több mint félszáz viszonylatot érintene, s olyan települések maradnának vasúti közlekedés nélkül mint Baja, Makó vagy Gyöngyös.

Amint az ismeretes, a MÁV és a VDSzSz december 21-én, vasárnap 17 órakor egyeztetést tartott. Nem született megállapodás, a legközelebbi egyeztetésre ma délután öt órakor kerül sor. A MÁV azt szeretné, ha a sztrájkolók befejeznék a sztrájkot, vagy legalábbis felfüggesztenék a munkabeszüntetést, hogy minél elõbb helyreálljon a rend, a menetrend.Amennyiben erre a mai napon nem kerül sor, a karácsonyi ünnepekre nem állhat helyre a vasúti közlekedés.

Este 6 órától az egész ország területére kiterjesztette a határozatlan idejû vasutassztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). A szombat éjfélkor kezdõdött, vasárnap napközben az ország keleti részét érintõ sztrájk miatt vasárnap este hat után már az egész ország területén akadozik a vonatközlekedés. A VDSZSZ azt állította, napközben megbénult a vasúti közlekedés Kelet-Magyarországon, a MÁV szerint viszont a vonatok 88 százaléka közlekedett.

Folytatják a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének tagjai. A szakszervezet elnöke szerint hétfõn 24 óráig kezdõdik meg a munkabeszüntetés, de, hogy pontosan mikor, azt egyelõre õ sem tudja. A szakszervezet követelése egyebek mellett továbbra is az, hogy minden vasutas kapjon 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételébõl.

« Előző « 2. oldal »