2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Május végéig még közel 3,2 milliárd forintot kell elköltenie mintegy 864 ezer SZÉP-kártya birtokosnak, ha nem akarja elveszíteni a munkáltatójától 2013-ban kapott összeget.

A torkos csütörtökökön országszerte csaknem másfél millióan tértek be a részt vevõ éttermek valamelyikébe az elmúlt tíz évben, mióta az akció elindult - mondta Lipcsey György Imre, a szervezõ Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese a jubileumi rendezvényen csütörtökön.

A vendéglátóipar a legkockázatosabb szektor Magyarországon, ebben a legnagyobb a cégek bedõlésének valószínûsége a tavalyi adatok alapján a Bisnode nemzetközi cégminõsítõ elemzése szerint.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átfogó ellenõrzése során a vendéglátósok 65 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeirõl. Volt olyan hely, amely még a harmadik ellenõrzésen is megbukott – írta a NAV szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A felszolgálási díj nem tudta kiszorítani a borravalót. Bár alkalmazásával kapcsolatban még mindig megosztottak a vendéglátóhelyek, de a szakmai érdekképviseletek szerint kedvezõek a tapasztalatok.

« 1. oldal »