2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére, így Magyarország várhatóan 100 százalékosan felhasználhatja az elõzõ uniós költségvetési ciklusban e területen rendelkezésre álló forrásokat – közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelõs államtitkára hétfõn Budapesten sajtótájékoztatón.

A kormányzat arra törekszik, hogy az agráriumban dolgozóknak stabil megélhetést biztosítson és az intézkedésekkel új, versenyképes béreket nyújtó munkahelyeket teremtsen - mondta Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelõs helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten konferencián a tárca közleménye szerint.

A számítások szerint Magyarország teljes mértékben felhasználja a rendelkezésére álló mintegy 1500 milliárd forintnyi 2007-2013 közötti uniós vidékfejlesztési forrást - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelõs államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A következõ években több EU-forrás jut a vidéki élet vonzerejének növelésére. Ezt a szerteágazó tevékenységet hangolja össze a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), amely több száz új program, a helyi közösségeket erõsítõ ötlet megvalósítását támogatja – mondta Mezõszentgyörgyi Dávid, a két éve alakult szervezet fõtitkára az MTI-nek.

Helyben megtermelik és immár fel is tudják dolgozni a húst, a növényeket.

A vidék él, és élni akar2013-09-25 11:33:41

Több mint 500 milliárd forint jut a térség gazdasági fejlesztésére és foglalkoztatási helyzetének javítására az elkövetkezendõ 7 évben. A többi között errõl és a vidékfejlesztési struktúra fõbb elemeirõl volt szó azon a konferencián, amelyet szeptember 23-án a Megyeháza Árpád termében rendeztek.

A helyi termékek és közösségi kultúra is hozzájárul a vidék életképességének erõsítéséhez.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaTúlzás nélkül mondhatjuk, augusztus utolsó hetében Berettyóújfalura szegezõdött a megye, de legalábbis Bihar tekintete. Két uniós projekt is lezárult – a könyvtárban és a kistérségben - , nálunk tartották a megyei iskolai és múzeumpedagógiai tanévnyitót, s a második világháború utáni elsõ népfõiskolai módszertani épület alapkövét is városunkban rakták le.

« 1. oldal »