2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

Sztrájkra készülnek a volándolgozók, miután a második tárgyalási fordulón is nulla százalékos béremelési ajánlatot kaptak. Az ismételt sikertelenség kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, olyannyira, hogy megalakították a sztrájkbizottságot.

Leállhatnak a Volán-buszok2015-07-20 13:29:18

Létszámhiány miatt hamarosan leállhatnak a buszok, és ez egyértelmûen a kormány felelõssége – állítja a Közúti Közlekedési Szakszervezet. Lázár János a július eleji Kormányinfón azt mondta, akár meg is szûnhetnek a „Volánok”, összevonhatják a MÁV-val.

Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: Debrecenben a mobiltelefonos vásárlást, Budapesten pedig a kártyás felhasználást tesztelik majd – mondta Veres Mihály, a társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

A Volán társaságok integrációjából létrejött regionális közlekedési központok több mint 18 ezer munkavállalója április elsejétõl 2,4 százalékos béremelésben, valamint egyszeri, bruttó 30 ezer forint összegû bérjuttatásban részesül – közölte a társaságok tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. (MNV) csütörtökön az MTI-vel.

Stratégiai együttmûködési megállapodást kötött a MÁV és a Volán Egyesülés a közösségi közlekedés versenyképességének fokozása érdekében - közölte a két személyszállítással foglalkozó társaság szerdán az MTI-vel.

Országos demonstrációra készül a volt volánbuszosokat képviselõ Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), ha nem sikerül megállapodniuk a béremelésrõl - közölték a szakszervezetek hétfõn az MTI-vel.

Volán után Volán lehet2015-02-16 09:49:30

Az igényorientált menetrendhez fiatalabb, korszerûbb buszok jönnek a jövõben.

A közlekedés színvonalának javítása egyértelmûen segíti a gazdaság versenyképességének növelését - mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelõs államtitkár Miskolcon, sajtótájékoztatón pénteken.

A közösségi közlekedés megújításáról hosszú távú együttmûködési megállapodást írt alá a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az együttmûködés célja egyebek mellett az elektronikus viteldíj fizetési rendszerek bevezetése is.

Az utasokat nem érinti a Borsod, Hajdú és Szabolcs Volán egybeolvadása.

A MÁV, a GYSEV és a volán-járatokra szeptembertõl érvényes havi diákbérletekkel már szerdától, augusztus 27-tõl lehet utazni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) döntésének értelmében.

A Volánbusz Zrt. fejlesztette a belföldi és a nemzetközi internetes menetjegy- értékesítési felületeit, a korszerûsítésnek köszönhetõen a belföldi járatokon már mobil készüléken is felmutatható a menetjegy – közölte a cég hétfõn az MTI-vel.

Meglepték a vadméhek a Hajdú Volán Szoboszlói úti irodaházának egyik emeleti irodáját kívülrõl, hétfõn.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvét és az iskolai tavaszi szünet miatt, a Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV járatai is a szokásostól eltérõen közlekednek a hétvégén.

Összehangolja tevékenységét a GYSEV Zrt. és a hat Volán társaságot tömörítõ Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK), az errõl szóló együttmûködési megállapodást a társaságok csütörtökön, Sopronban írták alá.

A téli közmunka képzési programjának megszervezése túlmutat a tantermek és az oktatók biztosításán. A programban részt vevõk ugyanis a foglalkozásokra ingyenesen juthatnak el a helyi és helyközi járatokon. Az NGM államtitkára, Czomba Sándor elmondása szerint a résztvevõk költségeit utólag térítik meg.


2011. december 11-tõl változik az éves vasúti és autóbuszos menetrend, számos részében megújult kínálati lehetõséget biztosítva azoknak, akik belföldi és nemzetközi utazásukhoz a közösségi közlekedést kívánják igénybe venni.

Átlagosan 5 százalékkal csökken az áram ára, drágul viszont a távhõ egyes településeken és több pótdíjat kell fizetniük a Volánbusz járatain szabálytalanul utazóknak július 1-tõl.
Hétfõtõl lép életbe az ingyenes regisztrációs jegy, amelyet azoknak a 6 évnél fiatalabbak és 65 évnél idõsebbeknek kell váltaniuk, akik díjmentesen használják a vonatot vagy a helyközi Volán-járatokat.

Február elsejétõl regisztrációs jegyet kell váltaniuk a MÁV és a Volán járatain azoknak az utasoknak, akik díjmentes utazásra jogosultak.

« 1. oldal »  Következő »