2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Akik nem ismernek ehetetlent2015-01-23 12:28:43

Az importált zöldségek és gyümölcsök komoly szûrõkön mennek át.

A különbözõ szépségipari termékeket elõállító cégek olykor horribilis összegeket kérnek el egyes bõrápoló, ránctalanító krémért. Holott ennek az árnak a töredékéért ápolhatjuk bõrünket különbözõ, a hétköznapokban használt zöldséggel, valamint gyógynövénnyel.

Eddig 37 településen 150 tonna zöldségfélét gyûjtöttek be az Élelmiszerlavina programhoz csatlakozott önkormányzatok és civil szervezetek földjein. A begyûjtés folytatódik, a termények rászorulókhoz kerülnek.

Az uniós program Lengyelországban és Magyarország két régiójában, Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön élõknek nyújt fõzési és táplálkozási tanácsokat. Az esemény nyitórendezvényét kedden tartották Miskolcon.

Mintegy 3,5 milliárd forint értékû friss zöldséget és gyümölcsöt exportált a Lidl Magyarország az idén az elsõ fél évben, ami 75 százalékkal több az elõzõ év azonos idõszakához képest – derül ki a vállalat export adataiból.

Itt van az újburgonya szezonja, így aktuális, hogyan „foglalkozzunk” az újkrumplival? Néhány praktikát és egyszerû elkészítési módot érdemes megismerni.

Sokunk kamrapolcain már ott piroslanak a paradicsomlével teli üvegek. Akadnak azonban olyanok, akik bár szeretik a paradicsomlevet, félnek elkészíteni.

Minden bizonnyal a kukorica a legismertebb és legkedveltebb gabonafélék egyike, amely igencsak jó hatással van a szervezetre, és nyáron igazi csemege.

A kedvezõ idõjárásnak, valamint az ágazatban szükséges fejlesztéseknek – amelyekhez nagy segítséget jelent a jegybank növekedési hitelprogramja – köszönhetõen idén minden magyar zöldség és gyümölcs kiváló minõségû lehet.

Szinte hetente újabb zöldségfélét emlegetnek a szuperélelmiszerek között, ami megnehezíti a választást az egészségtudatosan táplálkozók számára. Mitõl lesz a zöldségbõl szuperzöldség?

2014. június 26. – Zöldségbõl és gyümölcsbõl a magyar háztartások egyre kevesebbet és ritkábban vásárolnak annak ellenére, hogy ezek a friss áruk töretlenül a legkedveltebb élelmiszerek közé tartoznak – közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön az MTI-vel.

Az, hogy egy gyümölcs vagy zöldség elfogyasztásakor jelentkeznek-e allergiás tünetek, függhet az adott példány érettségétõl, fajtájától, a nemesítésétõl, sõt még az elkészítés módjától is.

A hazai termelõk megélhetésének egyik kulcsa, ha megbízható technológiával folyamatosan jobb minõségû árut állítanak elõ, mint külföldi versenytársaik.

 

Forrás: AFP/Photononstop

Zöldség vagy gyümölcs a paradicsom? És a dinnye? És az uborka ízû dinnye, amiben egy gramm cukor sincs? A kérdés egy fokkal bonyolultabb, mint elsõre gondolnánk, nem véletlen, hogy Amerikában a legfelsõbb bíróság is foglalkozott a kérdéssel.

Februárban a mezõgazdasági termelõi árak 17 százalékkal emelkedtek az elõzõ év azonos idõszakához képest. Míg az állati termékek árának növekedése továbbra is kisebb mértékû volt, a növényi termékek áremelkedése meghaladta a 20 százalékot.

Jászkisér kertbarát köre látogatott Földesre
Földes – A „Kertészkedj – mûvelõdj – barátkozz és védd a természetet” országos kertbarát köri jelmondat jegyében ismét kertbarát kört fogadott szombaton a Balásházy János Kertbarát kör.

Nézze meg mennyibe kerülnek a zöldségek és a gyümölcsök megyénk piacain!

Három település piaci árait hasonlítottuk össze.

Nézze meg, mennyiért vehet zöldséget és gyümölcsöt Hajdú-Biharban!

« 1. oldal »