2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Összesen több mint 170 millió forintra pályázhatnak a színházi elõadómûvészeti szervezetek, valamint a minõsítéssel nem rendelkezõ zenekarok és énekkarok kiemelt mûvészeti céljaik támogatására az Emberi Erõforrások Minisztériumának pályázatán – közölte a tárca kultúráért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Debrecen – Folytatódik az idén 25 esztendõs Tankcsapda jubileumi koncertkörútja. Legutóbb, a múlt pénteken félig-meddig hazai pályán, Berettyóújfaluban zúztak nagyot Lukácsék, e héten szerdán pedig már Sopronban köszönt rájuk egy zajos este.

A Fesztivál Zenekara címet nyerte el a gyulai Royal Dixieland Band a múlt héten Drezdában, a 43. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.
Tizenkét ország harminchét zenekara közül egyedül õk képviselték hazánkat.


Furta – A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímzõ szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományõrzõ Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetrõl, a népmûvészet mesterérõl neveztük el.

Tizenötévesek lettek2011-12-30 16:34:30

 

Tizenöt éves lett a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar. Születésnapjukat a hagyományos karácsonyi koncerten tartották december 23-án a Faluházban. Köszönetet mondtak mindazoknak, akik az elmúlt évek során szakmailag, vagy más módon támogatták õket. A rendezvényen olyan szólisták, illetve formációk is felléptek, akik egykor Csökmõn kezdték zenei pályafutásukat, valamint a Gál István által vezetett Tücsökzenekar, majd a Döge Csaba karnagy irányításával mûködõ jubiláló zenekar adott koncertet a zsúfolásig telt nézõtér elõtt. Átadták az Év zenésze díjat is, amit idén Kiss Katalin kapott, majd a Dr. Perezné Szabó Ibolya emlékére alapított díjat vehette át Zsila Gergõ, akit a legszorgalmasabb zenésznek ítélt 2011-ben a szakmai bizottság.

Nívódíjjal tértek haza2011-08-22 10:33:16

 

Csökmõ Nagyközségi Önkormányzat

4145 Csökmõ, Kossuth utca 109. sz.

Tel: 06-36-54/443-601


Az ifjúsági zenekarok nívódíját kapta meg a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar a Békéscsabán megrendezett XXV.Nemzetközi Zenei Ifjúsági Találkozón (közismert nevén ZENIT-en) augusztus 18-án. Döge Csabát, a zenekar karnagyát pedig három év után ismét a kiváló karmester díjjal ismerte el a szakmai zsûri.

A  Csökmõi Tücsökzenekar és a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar a december 23-i Karácsonyi Koncert alkalmával minõsítésen is részt vett. Az eredmény a vártnál jobb lett.

Immár 4 éve folyamatosan a csúcson van a fiatalokból álló böszörményi együttes.

Nem sok idejük van a pihenésre a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar és a Csökmõi Tücsökzenekar tagjainak mostanában.

Vetélkedtek a zenészek2010-04-09 09:00:15

A tavaszi szünet elõtti napokban zenei vetélkedõt rendeztek a csökmõi mûvészeti iskola tanárai a füzesgyarmati és a csökmõi zenét tanuló növendékeknek.

Karácsonyi koncertek2009-12-29 12:32:16

Karácsony táján több fellépése is volt a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekarnak és a Tücsökzenekarnak.

Szlovéniában jártak2009-09-25 15:03:30

Szlovéniában jártak a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai augusztus végén. Sok élménnyel gazdagodva tértek haza szeptember elején.

 

  Papp Zsolt azok közé az emberek közé tartozik, akiknek egész életét meghatározza a zene. A nyolcvanas évek második felétõl voltak zenekarai. A legjelentõsebb a Trident és a Szeg nevû csapatok, melyekkel komoly, országos sikereket ért el. Miután kiszállt az utóbbi együttesbõl, már nem igazán akart újabb zenekart. Írogatta a dalokat, de úgy volt vele, hogy talán a most kilenc éves fia - aki természetesen szintén zenész - egyszer majd hasznukat veszi. Aztán késõbb mégis megalakította a Szélsõ Érték nevet viselõ hard-beat zenei formációt. Az együttesrõl beszélgettem vele a minap a berettyóújfaluiak által jól ismert Parola Pinceklubban, a próbájukat megelõzõ órában.

Újabb elismeréseket kaptak2008-08-25 20:10:37

Újabb elismerésekkel térhettek haza a ZENIT-rõl a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar és az utánpótlást jelentõ Tücsökzenekar tagjai.

« 1. oldal »