Trafikjog nélkül postán sem szabad dohányt küldeniForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2014-01-05 13:06:39 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/10089
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, dohánytermék, nav, cigaretta, trafik
Azt írja a Facebookon a Nemzetó Adó- és Vámhivatal, hogy mostantól külön odafigyelnek azokra a postai csomagokra, amikben valószínűleg valamilyen dohánytermék van. Azokat a csomagokat kell a törvény szerint elkobozni, amelyeket


Eddig másfél tonna dohányt foglaltak le a pénzügyőrök az ország postahivatalaiban, valószínűleg emiatt döntöttek most úgy, hogy szigorítják az ellenőrzést. A „Pórul jár, aki postán rendel dohányt” című közleményben azt írják, hogy alapvetően a feladót bírságolják meg, de a megrendelő is elveszti a pénzét, mert elkobozzák a csomagot. Erről nem derül ki több, de titokzatosan megjegyzik azt is, hogy a megrendelő „a büntetését is kockáztatja.”

Valószínűleg nem az import, hanem azok ellen a belföldi termelők ellen lépnek fel, akik adózás és a trafikok megkerülésével próbálnak cigarettát eladni. Erre utal legalábbis, hogy a lefoglalt csomagok többségét az Észak-alföldi régióban foglalták le, amely Magyarország legnagyobb dohánytermelő vidéke. Aki engedély nélkül, üzletszerűen dohányt árusít, 5-től 500 millió forintig terjedő bírságot is kaphat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!