Mumifikálódott holttest egy lakásbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-19 16:04:12 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/1120
CĂ­mkĂ©k: Belföldi hírek, kilakoltatás, haláleset, II. kerület
A televízió 8 éve működött, a készüléket a rendőrök kapcsolták ki.

Horror a II. kerületben: mumifikálódott bérlő várta a kilakoltatókat
Az önkormányzat munkatársai találtak rá egy bérlő mumifikálódott holttestére tegnap a II. kerületi Lövőház utca egyik lakásában.

13,14 Sem telefonon, sem levélben nem jelezték a szomszédok, hogy valami gond lenne azzal a lakással, amelyben kedden egy körülbelül 7 éve meghalt férfi hulláját találták meg - derül ki a II. kerületi önkormányzat Független Hírügynökséghez eljuttatott szerdai közleményéből.

Az önkormányzat szerint nem valószínű, hogy a halott a lakás hivatalos bérlője volt, mivel a rendőrség egy 45 éves férfit említ, az önkormányzat adatai szerint viszont a lakás bérlője egy 61 éves férfi és 63 éves felesége. A sajtóhírek szerint egy legalább 7 éve halott 45 év körüli férfi holttestét találták meg kedden, egy II. kerületi Lövőház utcai lakásában. A holttestét önkormányzati dolgozók találták meg, a rendőrség az idegenkezűséget kizárta.

A II. kerületi önkormányzat az esettel kapcsolatban azt közölte. az önkormányzati tulajdonban lévő lakást évek óta T. György (61) és T. Györgyné (63) bérelte, ám a bérleti díj fizetésével elmaradtak, leveleiket nem vették át. Az önkormányzat több alkalommal megpróbálta felkutatni a házaspárt a családsegítő szolgálat segítségével. Érdeklődtek kórházakban, a rendőrségen és a büntetés-végrehajtási intézeteknél is, eredményre azonban nem vezetett a kutatás.

A közlemény szerint az önkormányzat végül bírósághoz fordult a lakásbérleti szerződés megszüntetése miatt. A bíróság 2 hónappal ezelőtti ítélete lehetővé tette, hogy az önkormányzat munkatársai kedden feltörjék a lakást. Ekkor találták meg az elhunyt személyt. Az ilyenkor szokásos hatósági vizsgálat eredményéről a II. kerületi önkormányzat nem tud.

A dokumentumban leszögezik, hogy az önkormányzat a házban lakóktól sem telefonon, sem levélben semmilyen értesítést nem kapott, hogy bármi gond lenne a 3. emeleti lakással, vagy annak bérlőivel.

 

A 3. emeleti bérleménynél a ház lakói évek óta nem észleltek mozgást. Egy idősebb házaspár élt az ingatlanban, de sokan még nem is láthatták őket, mivel csak pár éve költöztek a házba.

A körfolyosós ház egyik ütött-kopott ajtaja egy 20-30 négyzetméteres garzonlakás bejárata. Belátni nem lehet, mert csak utcára néző ablaka van. A bácsi mumifikálódott holttestét az ajtóban találták meg a hivatalnokok, be sem tudtak tőle menni a belülről bereteszelt lakásba. A televízió 8 éve működött, a készüléket a rendőrök kapcsolták ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!