Bicskával fenyegetőzött a hajléktalan párForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-09-07 13:26:47 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/14593
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, bicska, Debrecen, Debreceni Járási Ügyészség, garázdaság, hajléktalanszálló, rablás
Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a hajléktalan pár ellen, akik az utcán megpróbálták elrabolni egy nőtől a nála lévő szatyrokat.

A sértett és élettársa március 7-én kora délután az egyik debreceni hajléktalanszállóra tartottak, hogy beteg rokonukat meglátogassák, neki gyümölcsöt és csokoládét vigyenek. A sértett nő mindkét kezében egy-egy nejlontáska volt, benne kisebb használati tárgyakkal és élelmiszerekkel.

A szállóhoz közeledve összetalálkoztak a velük szemben sétáló hajléktalan párral. Amikor egymás mellé értek, az ittas állapotban lévőhajléktalan nő rángatni kezdte a sértettnél lévő egyik, majd másik táskát is. Közben belemarkolt a sértett hajába, azt cibálni kezdte, amitől a nő a földre esett. Áldozata élettársa el akarta tolni a vádlottat a párja közeléből, vele a nő dulakodni kezdett, miközben az arcán több ízben megkarmolta. A másik vádlott mindezt látva kezébe vett egy 6,5 cm pengehosszúságú, nyitott állapotú bicskát, amelyet derékmagasságban maga mellett tartva a sértettek felé indult. Odaérve a férfival kezdett dulakodni, aki azonban ellökte magától és az időközben a földről felálló és segítségért kiabáló párjával együtt elszaladtak és bemenekültek egy lépcsőházba. Később bementek a hajléktalanszálló területére, de a két vádlott követte őket és a kerítésnél megállva tovább szitkozódtak. A szálló biztonsági őre sietett a sértettek segítségére és ő értesítette a rendőrséget.

Rablás bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt a járási ügyészség vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő nőre, valamint a többszörös visszaesőnek minősülő férfira is végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta portálunkat Jónáné dr. Pocsai Edit megyei főügyész.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!