Vállalatok adtak tippeket az elhelyezkedéshezForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-21 19:27:11 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/15347
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, cégek, Debreceni Egyetem, szakmai nap, Természettudományi és Technológiai Kar, vállalatok
A gazdaság és az oktatás kapcsolata volt a téma a Természettudományi és Technológiai Kar 4. Szakmai Napján, ahol 14 cég mutatkozott be.

Az autógyártás, a biotechnológia, az élelmiszeripar, a gyógyszeripar, az informatika, műanyagipar és a vegyipar területéről is voltak cégek a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar 4. Szakmai Napján, melyet október 21-én, kedden tartottak a Kémiai Épület K/1-es előadótermében.

Pintér Ákos dékán köszöntőjében kiemelte: nagy öröm, hogy a nagyvállalatok és multinacionális cégek mellett hazai kis- és középvállalkozások is bemutatkoznak a rendezvényen, a nagy létszámban megjelenő hallgatókat pedig arra biztatta, hogy éljenek a lehetőséggel, lépjenek kapcsolatba a cégekkel.

Az előadások során a hallgatók a vállalkozások profilja mellett megismerhették a cégek igényeit, az általuk preferált végzettségeket, az egyes munkaterületek sajátosságait és a munkakörnyezetet is. Az egyetemi programok és karrierlehetőségek ismertetésén túl a cégek hasznos tippeket adtak a fiataloknak tanulmányaik folytatásához és az elhelyezkedéshez.

A bemutatókat követően a duális képzés kapcsán felmerülő kérdésekről egyeztetett a cégvezetőkkel Pintér Ákos dékán, aki kiemelte, fontos, hogy a cégek folyamatosan visszajelzéseket adjanak a képzésekkel kapcsolatban, mert az intézmény csak akkor tud tökéletesen megfelelni az igényeknek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!