Iskolatej-program: nő a népszerűségeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-21 15:57:10 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/16886
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, EU, Európai Unió, Földművelésügyi Minisztérium, iskolások, iskolatej, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, népszerűség, óvodások, program, tejtermékek
A kezdeményezésben résztvevő intézmények és gyermekek száma folyamatosan nő.

Az iskolatej-programra közel egymilliárd forinttal nagyobb összeget fizetett ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2014-ben, mint az előző esztendőben.
Óvodások, iskolások

Az iskolatej-programban résztvevő iskolásoknak és óvodásoknak kiosztott tejtermékek alapján az MVH 2014-ben közel 3,4 milliárd forint összegű támogatást folyósított az intézményfenntartók és szállítók részére. Az összeg a 2013-ban kifizetett támogatásokhoz képest mintegy egymilliárd forinttal nagyobb. Ennek fő oka, hogy a korábbi évekhez képest nőtt az intézkedés népszerűsége, és a programban résztvevő gyermekek száma. Az iskolatej-programban a 2012/2013-as tanévben szállítási időszakonként átlagosan 250 ezer gyermek részesült ellátásban, míg a 2013/2014-es tanévben már 345 ezren. A résztvevő intézmények és gyermekek száma azóta is nő. Az intézkedéssel a Földművelésügyi Minisztérium segíti a tanulók egészséges termékekhez való hozzájutását és támogatja a hazai tejtermelőket. A program a hazai költségvetés és az Európai Unió (EU) társfinanszírozásában valósul meg, ebből az uniós arány 2014-ben 17,6% volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!