Banki elszámolás – A K&H lízinges ügyfeleinek már kiküldte az értesítéseket, a CIB a jövő héten postázForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-18 11:12:10 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/18614
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, bank, banki elszámolás, CIB, elszámolás, K&H, pénzügy
A K&H Bank március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámoló levelek kiküldését, a CIB Bank pedig jövő héten kezdi a tájékoztatók kiküldését – közölték a pénzintézetek az MTI érdeklődésére.

A K&H válaszából kiderül, hogy emelkedik az érdeklődő ügyfelek száma a telecenternél, és a fiókokat is egyre többen keresik fel kérdéseikkel – a bank munkatársait tájékozódási céllal keresik meg az ügyfelek.

A bank összesen körülbelül 200 000 levelet küld el.

A K&H Bank a törvény szerint minden olyan hitelesével elszámol, akiknek 2004. május 1-je után, de legkésőbb 2014. július 26-át megelőzően megkötött, jelenleg is élő, valamint a 2009. július 26-át követően lezárt, illetőleg 2009. július 26-án vagy azt megelőzően lezárt, de még el nem évült fogyasztói kölcsönszerződése van. Ide tartoznak a deviza, devizaalapú vagy forint alapú hitel- vagy kölcsönszerződések, a pénzügyi lízingszerződések, kivéve az állami kamattámogatással nyújtott forintalapú hiteleket, hitelkártyákat és folyószámla hitelkereteket.

A CIB Csoport ugyancsak 200 000 levelet küld majd ki, melyből 71 000 CIB Bankos, közel 300 ingatlanlízinges, és közel 129 000 lízinges.

A CIB Csoport elszámolással érintett társaságai (CIB Bank, CIB Lízing, CIB Ingatlanlízing) mind az élő, mind a lezárt kölcsönszerződések esetében teljesítették az elszámolást. A CIB Bank esetében az élő és a lezárt hitelekre elszámolt összeg 24,7 milliárd forintot tesz ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!