Banki elszámolás – A Budapest Bank 32 milliárd forintot térített vissza deviza jelzáloghiteles ügyfeleinekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-05 11:25:03 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/18971
Címkék: Bihari hírek, bank, banki elszámolás, Budapest Bank, elszámolás, gazdaság
A Budapest Bank csoport a jogszabályi határidõt betartva elszámolt devizahiteles ügyfeleivel, és ennek keretében deviza jelzáloghiteles ügyfeleinek 32 milliárd forintot, míg deviza alapú autóhiteles ügyfeleinek 27 milliárd forintot térített vissza – közölte a pénzintézet hétfõn az MTI-vel.

A bankcsoport 2014-ben 48,5 milliárd forint céltartalékot képzett a visszatérítésekre.

A jelzáloghiteles ügyfeleknek visszajáró átlagos összeg 1,45 millió forint, az autóhiteleseknél 300 ezer forint volt. Az egyedi esetek ugyanakkor ettõl az átlagtól jelentõs eltéréseket mutatnak, hiszen a visszatérítés, illetve jóváírás összege függ például a hitelfelvétel idõpontjától, a hitel összegétõl, kamatától, futamidejétõl – fûzik hozzá. Mivel az autóhitelek forintosítása nem volt kötelezõ, az érintett ügyfeleknek a Budapest Autó a következõ hetekben kamatkedvezményes forintosítási ajánlatot tesz.

A jelzáloghitellel, illetve személyi kölcsönnel rendelkezõ ügyfeleknek a bank összesen mintegy 23 ezer levelet postázott, míg a Budapest Autó mintegy 91 ezer levelet adott postára április 30-áig.

Az elszámolással kapcsolatos megnövekedett számú feladatokra a bankcsoport belsõ átszervezésekkel, és közel 90 új munkatárs felvételével készült fel.

A Budapest Bank vállalta, hogy a 2010. november 27. és 2014. július 19. közötti szerzõdésekre vonatkozóan is elszámol az érintett ügyfelekkel, és az egyoldalú szerzõdésmódosítások nyomán keletkezett túlfizetéseket visszatéríti – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!