12 ezer exportképes magyar vállalkozásForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-08 10:36:46 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/19273
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, gazdaság, export

A kormány szeretné növelni a magyar hozzáadott-értéket az exportban – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Szijjártó Péter a Magyar Export-Import Bank székházában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a magyar export 85 százalékát nagy nemzetközi cégek bonyolítják le, 15 százalék a magyar cégek aránya. A kormány ezért 2018-ig

szeretné 12 ezerre növelni az exportképes, magyar tulajdonban lévő kis- és közepes vállalkozások (kkv) számát a jelenlegi 3 ezerről.

Elmondta: a magyar kkv-k döntő többsége ugyanakkor nem rendelkezik a külpiaci versenyhez szükséges pénzügyi erőforrással, szakértelemmel és rugalmassággal. Ezért az Eximbank 20,6 milliárd eurós - több mint 6000 milliárd forintos - hitelkeretet nyitott, amellyel a világ 94 országába segítené a kivitelt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.Szijjártó szerint ha sikerül növelni a magyar kkv-exportot, azzal bővülhet a magyarországi munkahelyek száma is. Jelenleg minden ötödik munkavállaló jövedelme közvetlenül vagy közvetve az exportból származik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!