Simon Gábor váltja Draskovicsot?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-09 11:43:20 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/2000
CĂ­mkĂ©k: Önkormányzati hírek, rendészeti miniszter, Draskovics Tibor, Simon Gábor
A miskolci szocialista képviselő lehet az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Még nem tudni, ki örökli az igazságügyi és rendészeti miniszteri bársonyszéket Draskovics Tibor távozása után. Több név is felmerül, többek között Bene László volt, illetve Bencze József jelenlegi országos rendőr-főkapitány neve, de Bárándy Péter volt igazságügyminiszter lehetséges kinevezéséről is hallani.

A Népszabadság szerint a miniszteri poszt legesélyesebb várományosa a miskolci Simon Gábort, az MSZP országos etikai és érdekegyeztető bizottságának elnöke, a parlament igazságügyi bizottság tagja. Simon Gábor megkeresésünkre az ilyenkor elvárható szerénységgel reagált: örül neki, hogy potenciális jelöltként szóba került a neve, de még konkrét felkérést nem kapott.

Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint a párt nem támaszt személyi elvárásokat Bajnai Gordon miniszterelnök elé, a lehetséges igazságügyi és rendészeti miniszter személyéről az MSZP fórumain nem esett szó. Korábban azt lehetett tudni, hogy a miniszterelnök döntését kedden jelenti be, de erre lapzártánkig nem került sor. Nyakó István úgy tudta, a héten várható, hogy Bajnai Gordon megnevezi Draskovics Tibor utódját.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!