15 ezerre nőhet a PIN-limit a kártyás fizetéseknélForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-21 07:39:26 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/33267
Címkék: Belföldi hírek
A fizikai kapcsolatok számának csökkentése érdekében az érintéses kártyás vásárlások esetében a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár 15 ezer forintra történő emelésére szólítja fel a bankokat és a kártyatársaságokat a Magyar Nemzeti Bank.

Hogy mielőbb be tudják ezt vezetni, a jegybank a jogszabályok módosítását is javasolja a kormánynak, a bankokat és a kártyatársaságokat pedig felszólítja az új értékhatárok mielőbbi alkalmazására.

A készpénz vírusgazda lehet, ezért jobb, ha minél többször fizetünk kártyával, ehhez viszont az MNB szerint javítani kell a kártyás fizetés feltételeit, mert ahogy a csütörtöki cikkünkben felvetettük, a kártyás fizetés sem teljesen biztonságos a terminálok miatt.

Az MNB szerint a PIN-kód kötelező használatára vonatkozó 5 ezer forintos értékhatár egységesen 15 ezer forintra történő emelésével becslések szerint a vásárlásoknak már közel 90 százaléka (körülbelül 670 millió tranzakció) történhetne meg a terminál érintése nélkül.Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!