Varga Mihály tüstént cselekedni akarForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-06 17:18:19 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/3444
CĂ­mkĂ©k: Belföldi hírek, Fidesz, Varga Mihály, gazdasági helyzet, magyar gazdaság
A Fidesz alelnöke szerint nem igaz, hogy enyhül a válság és a magyar gazdaság helyzete is javul. Éppen ellenkezőleg: a Fidesz szerint továbbra is gazdasági vészhelyzet van Magyarországon, ...

amelynek kezelésére rendkívüli intézkedésekre lesz szükség - jelentette ki Varga Mihály csütörtökön Budapesten.

A Miniszterelnökség leendő államtitkára a gazdaság állapotával kapcsolatban példaként említette az Európai Bizottság friss jelentését, amely szerint nagyobb lesz a magyar költségvetési hiány, mint azt a kormány várta; a költségvetési intézményeknek 20 milliárd forintnyi kifizetetlen tartozásuk van; a benzinár történelmi, a munkanélküliség pedig 16 éves csúcson van, valamint a BAR-listán szereplők száma is egy év alatt 175 ezerrel nőtt.

Varga Mihály megerősítette, hogy mindenképpen lesz adócsökkentés még 2010-ben, azonban a konkrét intézkedések előtt be kell fejeznie a gazdasági tényfeltáró bizottságnak a munkáját. A Fidesz alelnöke által vezetett testület várhatóan május végén készít el egy részjelentést, a zárójelentés pedig augusztusra készülhet el.

A kormány ez után határozhatja meg a pontos hiánycélt, ugyanakkor az adócsökkentéssel kapcsolatban már július elejére várhatóak konkrét intézkedések, amelyek között szerepel a szuperbruttósítás és a cafeteria-rendszer felülvizsgálata.

Varga Mihály a konkrét azonnali intézkedések között említette az adócsökkentés mellett a korrupció visszaszorítását, a végkielégítések és a „BKV-típusú szerződések” beszüntetését is. A fideszes politikus szerint csak olyan intézkedésnek van értelme, amelyek azonnali hatállyal hatnak, vagyis csak idén életbe lépő intézkedésekkel készül a kormány.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!