Nem kell megmenteni az országotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-06 17:27:25 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/3445
CĂ­mkĂ©k: Belföldi hírek, pénzügy, gazdasági helyzet, Magyarország
Nem kell megmenteni az országot, hiszen a Bajnai-kormány válságintézkedéseinek köszönhetően nincs csődben - mondta a kormányszóvivő csütörtöki tájékoztatóján.

Szollár Domokos hozzátette: a leköszönő kormány reform intézkedéseinek köszönhetően növekedési pályára állt a gazdaság, így Magyarország „visszafordult a szakadék széléről.”

A kormányszóvivő külföldi elemzőkre hivatkozva elmondta: az ország nemzetközi megítélése is sokkal jobb, mint korábban. Szollár Domokos szerint „felelőtlenség” a Fidesztől, hogy riogatja a lakosságot, hiszen ezek hatása „soha ennyire nem volt közel az emberek pénztárcájához, mint most.”

A kormányszóvivő elmondta: a Bajnai-kormány adócsökkentése, illetve azok az intézkedések, amelyek a nyugdíj- és szociális rendszer rendbetételére irányultak, megalapozták a növekedést.

Április végéig 45 forinttal kellett kevesebbet fizetni átlagosan egy euróért a válság tetőzéséhez képest. A jegybanki alapkamat is 11,5 százalékról 5,25-re csökkent. Idén az első három hónapban 4,5 százalékkal nőtt az ipari termelés. Az Európai Bizottság legfrissebb jelentése szerint, ha az ország ezen az úton halad, akkor jövőre már a stagnálást lassú fejlődés válthatja fel.

Szollár Domokos szerint felelőtlenség a leendő kormány részéről a riogatás, hiszen az ilyen nyilatkozatok most nagyon érzékenyen érinthetik az emberek pénztárcáját. Hozzátette: „csak politikailag érti a Fidesz riogatását” Az sem adhat erre magyarázatot, hogy a leendő kormány ne tudott volna az ország helyzetéről, hiszen a fideszes Varga Mihály annak a gazdasági bizottságnak az elnöke volt, amelyik mindenről pontos tájékoztatást kapott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!