Máig sincs fűtés Körösszakál iskolájábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-07 15:33:01 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/5797
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, fűtés, iskola, konyha, Körösszakál
Körösszakál – Mintha hiába foglalta volna az Országgyűlés törvénybe, hogy a szolgáltatók január 1-jétől a fűtési szezon végéig nem kapcsolhatják ki az oktatási intézményeket az ellátásból, a körösszakáli általános iskolában továbbra is hideg van.

A GDF Suez Zrt. – amely a bihari településen illetékes – jogászai szerint ez a törvénymódosítás visszamenőleg nem érvényes – mondta Samók Gyula polgármester. Márpedig Szakált még tavaly kikapcsolták az ellátásból. Többszor megírtuk, hogy az önkormányzati társulásban működtetett nemzetiségi általános iskola állami támogatása két éven át lényegesen elmaradt attól, amire a korábbi kormány kötelezettséget vállalt. Emiatt – egyebek mellett – felgyűltek a kifizetetlen számlák.

A Napló némi segítségnyújtás gyanánt decemberben – a Rotaryval együttműködve – gyűjtést kezdeményezett az iskola javára. Erre a számlára kerekítve mintegy 47 ezer forint érkezett. A kormány azonban az év végi keretből több jogcímen 30 millió forintott juttatott a településnek, ami megkönnyíti az adósságok, hitelek, köztük az elmaradt fűtésszámlák rendezését.

Samók Gyula terve szerint a jövő héten várhatóan újra fűtenek az iskolában. Vitányi István országgyűlési képviselő határozottan kijelentette, hogy a GDF Suez Zrt. rosszul értelmezi a jogszabályt: a fűtési moratóriumot azért alkották, hogy január 1-je után ne legyen hideg iskola.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!