Fél évig ingyen kaphatnak albérletet a kilakoltatott családokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-13 12:41:36 Nyomtatás - Hír webcíme: www.biharlap.hu/hir/5826
CĂ­mkĂ©k: Bihari hírek, albérlet, családok, fél év, ingyen, kilakoltatás
Debrecen – Amilyen aktívan kapcsolódott megyénk és a keleti országrész a református egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány közös albérlet-támogatási rendszeréhez a múlt év végén, olyan hamar lelohadt a lelkesedés.

Legalábbis az alapítvány sajtófelelősének, Gilicze Rékának a szavaiból ez derül ki. Emlékezetes, a december első felében a kilakoltatott családoknak meghirdetett országos Mentőöv programban felajánlott 10 lakásból kettő Borsodban, egy pedigHajdú-Biharban várta a rászorulókat. Egy hajdúszoboszlói lakos például öt teljes évre ingyen engedte át lakását. Az igénylők között pedig 3 család volt hajdú-bihari.

Országos várólista

Újabb érdeklődésünkre a sajtófelelős elmondta, a rendelkezésre álló 10 millió forintból mintegy 20 család elhelyezést tervezték, de már összesen 48 jelentkezett, és 32 felajánlás érkezett. Mivel a féléves ingyen albérletre családonként félmillió forintot szántak, viszont volt aki ingyen vagy jóval kevesebbért átadta a lakását, még többen élhetnek a lehetőséggel. Megyénkből nem jelentkezett újabb család, és felajánlás sem érkezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Véleménye van? Írja meg!