2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Akár életfogytiglant is kaphat a gázolóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-27 13:27:09
Egy többszörösen büntetett elõéletû férfi gázolta halálra a rendõrt. Azért menekült el az igazoltatás elõl, mert a rendõrök most is keresték.
A férfit éjjel kihallgatták az ügyészségen, most õrizetben van. A kocsiban mellette ülõ nõ az élettársa, õt tanúként hallgatták ki.

Kockás inggel takarták el az arcát, kezét és a lábait is összebilincselték. Így hozták ki az ügyészségrõl a férfit, aki elütötte a rendõrt. Vagyon elleni bûncselekmények miatt többször volt már büntetve. A kihallgatáson részletes beismerõ vallomást tett. Kiderült az is, miért nem állt meg, amikor a rendõrök igazoltatni akarták.

„Egy többszörösen büntetett elõéletû személyrõl van szó, aki ellen jelen pillanatban is több büntetõeljárás van folyamatban. A gépkocsi tulajdonviszonyai sem teljesen tisztázottak. Illetve az elkövetõnek jogosítványa sem volt” – mondta el Skoda Gabriella, a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje.

A férfivel egy nõ is ült a kocsiban, az élettársa. Õt is bilincsben vitték el, de végül tanúként hallgatták ki az ügyészségen.

„Mindenki, aki a helyszínen volt, a tanúk is, az eljáró rendõrök is, órákkal késõbb is sokkos állapotban voltak.”

Ezt mondja az ügyészség szóvivõje. Ezért vizsgálták azt is, ki mennyire volt tudatában annak, ami történt. A gázoló férfinél az eddigiek alapján az derült ki, hogy tudatosan cselekedett. Azt is fel tudta mérni, hogy halálra gázolta a rendõrt.

Mivel menekült az igazoltatás elõl, és rendõr halálát okozta, súlyosabb, akár életfogytig tartó büntetésre számíthat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!