2018. június 21. Csütörtök, Alajos, Leila.
 

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke szerint indokolt a nyomtatott és az internetes sajtótermékeknek a választási kampányban betöltött szerepével kapcsolatos eddigieknél részletesebb szabályozása.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke szerint indokolt lenne, hogy ne a népszámlálás adataihoz kössék, mely településeken tartható nemzetiségi választás.

Kedd délután 16 órakor lejár a határidő az önkormányzati választáson indult jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

Három választási eljárás fut egymással párhuzamosan még a héten: vasárnap tartják az önkormányzati választás megismételt szavazásait 11 településen, eközben az október 12-i választás eredménytelensége miatt 23 esetben időközi választást is kell tartani, és még tart a november végi újpesti időközi országgyűlési választás eljárása is.

Megalakult a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata, a szervezet közgyűlése kedden tartotta alakuló ülését.

A héten kézbesítik az érintett 42 ezer választópolgárnak a november 9-ére kitűzött, megismételt önkormányzati választásról szóló értesítőt.

Nem volt több jogorvosat az október 12-ei választás után, mint korábban, de amíg korábban a kampánycsendsértések miatt érkeztek jellemzően a kifogások, most az eredmények ellen – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Jogerőssé vált a hevesi önkormányzati választás eredménye, miután a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a megyei területi választási bizottságnak (tvb) az új szavazás kiírását kérő beadványokat elutasító határozatait – tájékoztatta Heves megye aljegyzője, a területi választási iroda kommunikációért és médiakapcsolatokért felelős tagja hétfőn az MTI-t.

Hétfőn 16 órakor lejár a határideje annak, hogy a sajtótermékek kiadói megküldjék az önkormányzati és nemzetiségi választás kampányában közzétett politikai hirdetésekről szóló beszámolójukat az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ).

Kedden adja át az október 12-i nemzetiségi választáson országos önkormányzati mandátumot szerzett képviselőknek a megbízólevelet Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke.

Megállapította a múlt vasárnapi országos nemzetiségi választás eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén.

Az újraválasztott főpolgármester szerint a vétójog a polgármestereket is védené.

Három hetük van az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek, hogy eltávolítsák a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

A vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás 96 eredményét támadtak meg csütörtök délig: 23 településen a polgármester-választás, 17 településen az egyéni listás választás, 16 település 49 egyéni választókerületében a képviselő-választás, továbbá egy megyei közgyűlés, valamint hat települési nemzetiségi választás eredménye ellen érkezett jogorvoslati kérelem – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

Hét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármester-jelöltek között, így ott egyelőre nincs megválasztott polgármester – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

A legidősebb is szavazott2014-10-14 08:20:50

Pocsaj legidősebb lakója, Vasók Sándorné Zsófi néni, aki nemrégiben töltötte a 95. életévét, közeli hozzátartozójával ment el szavazni.

Este 7 órakor valamennyi szavazókörben befejeződött a szavazás, lényegében rendben folyt a voksolás – jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnapi, a Nemzeti Választási Központban tartott sajtótájékoztatóján.

Ismét Muraközi István (FIDESZ-KDNP) Berettyóújfalu polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges).

A 82 megyei település többségében független jelöltek indultak.

Szabad kampányolni a közterületeken a vasárnapi önkormányzati választáson a szavazás ideje alatt is, kivéve a szavazóhelyiségek körüli, 150 méteres sugarú területeket. A választási törvényben meghatározott területi korlátozás azonban nem vonatkozik a 150 méteren belüli magánterületekre.

Egy gázkazán ellenőrzése miatt fellépő rövid áramszünet okozott „rendkívüli eseményt” a komádi 6. számú választókörben – jelentette a helyi szavazatszámláló bizottság. Mindez persze nem zavarta meg különösebben a voksolást.

A rendőrség közterületi szolgálatát a választás napján úgy kell megszervezni, hogy a szavazóhelyiséget érintő segítségkérés esetén az első járőr 15 percen belül megérkezzen a helyszínre.

A választásra jogosultak 34,76 százaléka, 83.778 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi nemzetiségi önkormányzati választásokon 13 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Sikeres volt az informatikai rendszer keddi főpróbája, az infrastruktúra hibátlanul működött – mondta Deményné Kertész Krisztina, a választási informatikai rendszerért felelős IdomSoft Zrt. vezérigazgató-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

Az átjelentkezés és a nemzetiségi regisztráció lehetőségéről érdeklődnek a legtöbben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) központi Választási Információs Szolgálatánál (VISZ), naponta több mint ötven választópolgár keresi meg telefonon vagy e-mailben a szolgálatot.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
150 méter, ajánlás, ajánlásgyűjtés, ajánlások, aláírások, államfő, Állami Számvevőszék, áramszünet, ÁSZ, átjelentkezés, átjelentkezők, bejelntés, Berettyóújfalu, Bihari hírek, Budapest, Debrecen, delegált, delegáltak, Deményné Kertész Krisztina, egyéni listás választás, együtt, ellenőrzés, először választók, Emlékkártya, eredmény, értesítő, értesítők, Európai unió, Fancsal, fidesz, Fidesz-KDNP, főpróba, Hajdú - Bihar, hajléktalanok, határidő, hétmilliárd, Heves, hirdetés, hirdetési árjegyzékek, IdomSoft, ismétlés, jelölőszervezet, jelölőszervezetek, jelölt, jelöltállítás, jelöltek, jogorvoslati kérelem, jogszabály, kampány, kampányidőszak, képviselő, képviselő-választás, képviselőjelöltek, képviselők, Kisebbség, költöző, költségvetés, komádi, közgyűlés, külföldi, Kúria, lakóhely, Magyarország, Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata, magyarság, mandátum, megismételt választás, megyei közgyűlés, Mezőnyárád, Miskolc, Mokka műsor, mozgourna, Muraközi István, nem magyar állampolgárok, Német, Nemzeti Választási Bizottság, Nemzeti Választási Iroda, nemzetiség, nemzetiségi jelölőszervezetek, nemzetiségi lista, nemzetiségi névjegyzék, nemzetiségi önkormányzatok, nemzetiségi szavazókör, nemzetiségi választás, nemzetiségi választók, népszámlálás, NVB, NVI, nyilvántartás, nyomtatás, okmány, október 12., október 5, önkormányzat, önkormányzati képviselő, önkormányzati választás, Orbán Viktor, országos nemzetiségi lista, országos nemzetiségi mandátum, Pajna Zoltán, Pálffy Ilona, parlamenti szavazás, plakát, Pocsaj, polgármester, polgármester választás, polgarmesterjelolt, politikai hirdetések, rendelet, rendőr, részvételi arány, roma nemzetiség, sajtó, szabályozás, szavazat, szavazategyenlőség, szavazóhelyiség, szavazólap, szavazólapok, szervezet, szimpatizánsok, tarlós istván, tartózkodási hely, települések, települési nemzetiségi választás, Tiszavasvári, toborzás, törvény, TV2, választás, választási bizottság, választási bizottságok, választási eljárás, választási eredmény, Választási Információs Szolgálat, választási informatikai rendszer, választási kampány, választók, választók adatai, választópolgár, vétójog, voksolás, weboldal, zavazóhelyiség
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!