2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 

Ünnepélyes alkalomra gyűltek össze Körösszegapátiban a polgármesteri hivatal dolgozói. A romániai testvértelepülésről nyolcvanegyen érkeztek, hogy állampolgári esküt tegyenek.

Eddig összesen 680 állampolgársági kérelem érkezett, és csaknem 630 ezren már le is tették a magyar állampolgársági esküt - mondta Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek, egyúttal jelezve: több mint 22 ezer kérelmet utasítottak el. A helyettes államtitkár kitért arra is: az államreform program részeként egyszerűsítések várhatók az állampolgársághoz kapcsolódó közigazgatási eljárásokban.

A legszigorúbb államigazgatási ellenőrzés mellett és szükség esetén rendőrségi és titkosszolgálati kontrollal történik a honosítás - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kedden az MTI-nek.

Eddig több mint 650 ezer magyar állampolgársági kérelem érkezett és már mintegy 600 ezren le is tették az állampolgársági esküt - mondta Wetzel Tamás nemzetpolitikai helyettes államtitkár csütörtökön Tusnádfürdőn az MTI kérdésére. Jelezte: az ősszel elkezdődik az állampolgársághoz kapcsolódó jogrendszer teljes körű áttekintése, ami a jövő év végére zárulhat le.

Állampolgársági eskütétel Pocsajban
Pocsaj – Ismét fogadalomtételre került sor a pocsaji polgármesteri hivatalban: szeptember 6-án ketten tettek magyarságukról esküt Romániából áttelepült, már itt élő lakosok.


Körösszegapáti – Ünnepi öltözetben érkeztek, főleg bihari rendszámú gépkocsikkal Körösszegapátiba a Polgármesteri hivatal elé azokat, akiket állampolgársági eskütételre invitáltak a településre.


Nem mindennapos helyszínen történt állampolgársági eskütétel városunkban szeptember 7-én. Kanalas Hajnalka Éva, született Sándor Hajnalka Éva, a Gróf Tisza István Kórház szülészeti osztályának második emeleti tárgyalójában lett magyar állampolgár.

Szorosabb kapcsolatra készülnek az új magyar kormánnyal a határon túli magyarok. A kettős állampolgárság megadását is egyaránt fontosnak tartják, de amíg a Vajdaságban szívesen vennék, ...
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!