2018. június 22. Péntek, Paulina.
 

Eme ünnep alkalmából 9 érdekes tényt gyűjtöttünk össze a félelmetes kis zümmögőkről.

Alakulóban a görényesek2015-03-01 09:21:05

A helyi vadászgörény tartókat fognák össze, segítenének a kisállatok tartásában és más hasznos tanáccsal szolgálnának abban a klubban, amelynek február 28-án – szombaton – tartják alakuló ülését a Csapókerti Közösségi Házban.

A berettyóújfalui rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki kilőtt egy felé repülő, fokozottan védett túzokot Zsáka külterületén.

A rendőrök állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt elfogták azt a debreceni férfit, aki mérgében egy fa kockával okozott sérüléseket házőrzőjének.

Debrecen – Egy gombafertőzés tizedelheti meg a túlszaporodott állományt.

Tizennégy megyét érint a kéknyelv betegség, az ország területének kétharmad részén kellett korlátozó intézkedéseket bevezetni a megbetegedések miatt – mondta a kérődző állatokat érintő kór elterjedéséről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakmai főtanácsadója egy veszprémi konferencián szerdán.

A lakók a lakásszövetkezettől, a szövetkezet a lakóktól várja a megoldást.

Világ a túzok körül2014-10-05 09:59:27

Előadások, interaktív vetítések színesítették azt a kétnapos rendezvényt, amelyet a túzok éve jegyében tartottak a minap Szerepen.

A 2007-2013-as EU-s költségvetési időszakban állattartó telepek korszerűsítése jogcímre négy támogatási kérelem benyújtási időszakban lehetett uniós támogatást igényelni.

Az egykori állatvásárok hangulata, jellege születhessen újjá – volt a cél.

A szárazság és a rossz tartás miatt rajzanak ki a méhek nagy számban.

A hazai vadgazdálkodás legfontosabb apróvadmadara a fácán, vadonélő állománya azonban negyedével csökkent az elmúlt két évtizedben.

Az állatvédők gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelő mennyiségű – friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.

A delfinek szociálisan fejlett lények, érzéseiket hanggal és mozgással is képesek kifejezni. A kutatók évtizedek óta próbálják megfejteni, hogy a kommunikációjuk mennyiben hasonlít az emberéhez, és rendelkeznek-e saját nyelvrendszerrel.

Megérkezett az első gólya2013-02-19 10:26:06
Megérkezett hétfő reggelre az első gólya az országba, ezúttal is a Veszprém megyei Tüskevár községbe. A gólya a tavasz hírnöke is egyben, reméljük ezúttal sem kell már sokat várni a természet ébredésére.


Debrecen - Az ebek kötelező megjelölése és zsebbevágó bírság az új állavédelmi törvényben.

Új állatorvos tűnt fel Dél-Biharban az utóbbi időben. A gazdák még csak most ismerkednek a barátságos fiatalemberrel. Interjúnkban arra kértük, hogy mutatkozzon be az itt élőknek.

Ausztrál állatvédő szervezetek az egész országban keresik a rendőrség és a média segítségével azt a fiatalt, aki ájulásig vert egy kengurut és a kegyetlen cselekedetet tartalmazó videofelvételt feltette a világhálóra.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!