2018. június 17. Vasárnap, Laura, Alida.
 

A legújabb kutatási eredmények szerint a légszennyezés nem lassítja, hanem épp ellenkezőleg, gyorsítja a galambokat a levegőben. Az elvégzett megfigyelések rámutatnak arra, hogy áthatolhatatlan ködben és sűrű szmogban a postagalambok jóval nagyobb sebességgel repülnek.

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

Elkészült a veszélyes állatok tartására vonatkozó, nyáron módosult jogszabály végrehajtási rendeletének tervezete, amelyből kiderül, hogy melyik állat tartozik a különösen veszélyes fajok közé, és ezek tartása milyen személyi és tárgyi feltételeket követel meg.

Az állatjóléti intézkedéseket is előrelendítheti az az új tanulmány, amely arra kereste a választ, hogy a borjakat érő kedvezőtlen fizikai és érzelmi hatások milyen változásokat idézhetnek elő az állatokban.

Az előrejelzések szerint idén sok lesz a szúnyog, ez pedig növeli a szúnyogok által terjesztett betegségek kockázatát is. A kutyákra, macskákra a szívféreg-fertőzés komoly veszélyt jelent.

Jelentősen túlszaporodott az idén a mezei pocok, elsősorban az ország déli és középső részein; a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) első becslése szerint az őszi kalászosoknál 500 ezer tonna terméskiesést okozhat a rágcsáló.

Az elmúlt időszakban megsűrűsödtek a barna medvék megjelenéséről szóló beszámolók, elsősorban az ország északi részén.

A rovarokat szinte egyöntetűen kártevőkként tartjuk számon, ám van köztük jó pár, kik igazából a kertész barátai. Közülük szemezgettünk most néhányat.

Egy nemzetközi kutatócsapat feltérképezte a halálos afrikai álomkórt terjesztő cecelégy génállományát. Abban reménykednek, hogy biológiai titkait kihasználhatják a betegség felszámolására.

Ideje a kullancsok állandó jelenlétét elfogadni, nincs rá remény, hogy ki lehet őket irtani. Mint ahogy a szúnyogok sem érnek senkit váratlanul egy vízparton, célszerű  kirándulás, séta, vagy kerti munka során előre készülni rá, hogy találkozunk kullanccsal.

Folyamatosan és kitartóan kell a madarakat etetni télen, ugyanis ha abbamarad, lehet, hogy belepusztul az állat, hiszen hozzászokott az etetőhöz. Milyen a helyes módszer, és melyek az általános viták? Szakértők válaszoltak a Kossuth Rádióban.

A házőrző állatról a legtöbb embernek a kutya jut eszébe, pedig több más olyan állat is van, amelyik alkalmas arra, hogy jelezze vagy elriassza a betörőt.

Nem csak a hivatásos vadászoktól kell tartaniuk a vadaknak.

Csaknem ötven vad - őzek, nyulak, rókák, borzok - fulladtak bele a Szentes határában húzódó felújított öntözőcsatornába. Az állatok vesztét az okozta, hogy belementek az árokba, hogy igyanak, ...
Állatok tömegsírját találták meg egy északkelet-kínai állatkertben - közölte kedden a kínai média. Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint az állatok betegség vagy éhezés miatt pusztultak el.
Japán panda Kínában2010-03-16 15:57:15
Megérkezett Szecsuánba a Kohin nevű japán panda. A négy éves hímet azért szállították át Kínába, hogy részt vegyen a nagyszabású szaporító programban, amellyel növelni szeretnék az óriáspanda állomány számát.
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!