2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

Az alacsony üzemanyagárak miatt előreláthatólag nem mérséklődnek a helyközi buszjáratok viteldíjai, a fuvarozók pedig a kötelező biztosítási díjak drasztikus emelése miatt nem szállítanak olcsóbban.

Az ENSZ 2030-ra szeretné felszámolni az éhezést a Földön. Merészen hangzik, de mi is részt vehetünk abban, hogy sikerüljön. Ma van az élelmezési világnap, aminek alkalmából 30 tonna élelmiszert oszt szét a Magyar Élelmiszerbank.

Zuhannak az élelmiszerárak2015-09-10 20:53:26

Augusztusban szinte az összes alapvető élelmiszer-alapanyag olcsóbb lett a világpiacon, így a FAO élelmiszerár-indexe a júliushoz képest mért 5,2 százalékos csökkenéssel az elmúlt hét év csaknem legnagyobb esését produkálta - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete.

Romániában valamennyi élelmiszerre kiterjesztették a kedvezményes áfakulcsot, ráadásul 2016-tól az általános kulcs is csak 20 százalékos lesz – szemben a 27 százalékos magyar áfával. Ezt ugyanakkor nem mindenki érzi, sok kereskedő nem is csökkentette az árakat. Magyarországon egyelőre csak annak lehet örülni, hogy 2016-tól csökken a sertéshús áfája 5 százalékra.

A magyarok több mint fele inkább a megszokott, számára ismert árucikkeket veszi meg a boltokban, igazodva ebben az európai átlaghoz - derült ki a Nielsen legutóbbi felméréséből.

Nem hitelesített mérlegek, a csomagolóanyagot is hozzászámolják a termékhez, kartonpapír a mérleg alatt, és egyéb trükkök az elhelyezésnél.

Élelmiszert az interneten2015-04-30 18:18:04

Minden hatodik magyar fogyasztó vásárolt már interneten az élelmiszer-kiskereskedelemben kapható árut, amit házhoz szállítottak neki.

A fogyasztók igényessége jellemzi Magyarországon az ünnepi sonkapiacot.

A Reménysugár Gyermekotthonba érkezett a Coop segélykamionja csütörtök délután. Az üzletlánc több raklapnyi élelmiszert adományozott a Debrecenben lévő intézménynek.

Egy év alatt a boltok élelmiszerből közel 1500 milliárd forintnyit forgalmaztak.

Elkészült az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény módosítási javaslata, e szerint egyebek között fellebbezni lehet majd a bio-élelmiszerek kifogásolt minősítése ellen, az élelmiszerlánc felügyeleti szerv az üzemi konyhákat is vizsgálja, és a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajthatók az emberi egészség veszélyeztetésének megszüntetése miatt hozott hatósági intézkedések.

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét most vasárnap országszerte felolvassák a katolikus templomokban - tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata csütörtökön az MTI-t.

A növekvő világnépesség és a javuló fizetőképesség az élelmiszerek drágulását okozhatja.

Ha a kedvenc kekszünk eltűnik a boltból, valószínűleg túl egészségtelen volt...

Az ottani hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat.

Az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma értéket tekintve öt százalékkal nőtt.

Lecsaphat a halkommandó2015-01-30 12:29:12

A távlati cél az, hogy körülbelül ötvenfős országos állami szolgálat jöjjön létre.

Akik nem ismernek ehetetlent2015-01-23 12:28:43

Az importált zöldségek és gyümölcsök komoly szűrőkön mennek át.

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) az élelmiszerekre szigorúbb szabályok vonatkoznak, amitől a visszaélések hatékonyabb kiszűrésért reméli a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A csípős ételeket kedvelő, és különösen a chilipaprikát rendszeresen fogyasztó férfiaknak magasabb a tesztoszteronszintjük.

Folyamatosan kézbesíti a rászorulóknak összeállított ajándékcsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely minden eddiginél több, 261,5 tonna tartós élelmiszert gyűjtött idei karácsonyi akciója során.

Elindult a Kamrapolc-program2014-12-23 15:14:58

A magyar élelmiszereket népszerűsíti itthon és külföldön, kistermelők, őstermelők, kisvállalkozások jelentkezését várják.

Szóban is lehet tájékoztatni a fogyasztókat a nem előrecsomagolt élelmiszerek esetében arról, hogy tartalmaznak-e allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat és termékeket - tartalmazza a Magyar Közlöny szerdai számában az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról megjelent földművelésügyi miniszteri rendelet.

December közepétől nem vásárolható élő hal a boltokban, halat csak kábítást követően lehet eladni - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

Ételt kérnek a legtöbben2014-12-14 17:41:10

Mindennek örülnek a válságos körülmények között élő emberek, ám a létfenntartás alapvető eszközeire van a legnagyobb szükségük; elsősorban tartós élelmiszerre.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
60 év felettiek, adomány, adópolitika, advent, Áfa, áfacsökkentés, agrárium, allergia, alma, android, ANTSZ, ár, árak, áremelés, áremelkedés, Árkosár, átadás, Auchan, banán, Belföldi hírek, belvíz, benzin, Berekböszörmény, Berettyóújfalu, bevásárlás, bevásárlókosár, Bihari hírek, biokenyér, Bod Péter Ákos, bolt, búza, Coop Segély Alapítvány, családok, csoki, csokimikulás, csokoládé, cukor, Debreceni Egyetem, disznó, drágulás, e-útdíj, ÉFOSZ, Egészség, egészséges étrend, Egészségnap, egészségügy, egyház, ÉLELMEZÉSI VILÁGNAP, élelmiszerár, élelmiszerárak, Élelmiszerbank, élelmiszerbiztonság, élelmiszerjelölés, Élelmiszerlavina, élelmiszertörvény, elemzés, Életmód, embargó, eper, étel, ételosztás, EU, FAO, fejlesztés, felmérés, finanszírozott, fizetőképesség, fm, fogyasztás, fogyasztóvédelem, forgalom, Fülöp, gabona, gasztro, gasztronómia, gazda, gazdaság, gazdasági válság, gázolaj, globális élelmiszerárak, görögdinnye, gyár, gyümölcs, Hajdúdorogi Egyházmegyei Karitász, hal, hatóság, hipermarket, Hongkong, Hús, húsvét, import, infláció, internet, Interspar, Japán, jellemzők, jelölés, jótékonyság, juh, Kamrapolc-program, karácsony, katolikus templom, kecske, kenyér, kenyérár, kereskedelem, ketchup, kiskereskedelem, kolbász, kolbászmérgezés, konyhasó, kormány, koronatojás, kozmetikumok, krumpli, Különleges táplálkozási célú élelmiszerek, loptak, magyar élelmiszer, magyar termék, Magyarország, Máltai Szeretetszolgálat, mangalica, marhahús, mezőgazdaság, mobil alkalmazás, nagybevásárlás, NAV, Nébih, Nébih Navigátor, nem előrecsomagolt élelmiszerek, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, nemzeti park, nemzeti parkok, népesség, Nielsen, OGY, olaj, Oroszország, országgyűlés, összetevők, pástétom, pékáru, piac, Pocsaj, pogácsa, rászorulók, Reménysugár Gyermekotthon, Románia, segélycsomagok, , sonka, szabály, szabályok, szállítmányozás, szív- és érrendszer, tájékoztatás, Táplálkozás, tartós élelmiszer, tej, Tej Terméktanács, tejporgyár, tejtermék, tepertős pogácsa, termelés, tesco, tojás, transzzsír, transzzsírsav, tudatos vásárlás, uniós védettség, vásárlás, védjegy, vegyi áru, vegyiáru, vidék, Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), VITELDÍJ, VOLÁN-TÁRSASÁG, vöröskereszt, who, zöldség, zsír
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!