2018. április 25. Szerda, Márk.
 

A banánkedvelők számára aggasztó hírek láttak napvilágot. Egy gombafaj kipusztíthatja a világ egyik legnépszerűbb gyümölcsét. Egy másik fajtával ez már megtörtént.

Változnak a szokásaink2015-05-10 06:00:26

Kedvezőbb az áruk más köretféléknek és az étkezési szokások is változnak, ezért a burgonyafogyasztás ma már egyre kevésbé divatos.

A kormány a hároméves kortól kötelező óvodáztatás bevezetésével egyidejűleg, szeptember 1-jétől lényegesen kiterjeszti az ingyenesen étkező gyermekek körét – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden az MTI-nek.

A diéta az egyetlen gyógymód, ha valakinek ételintoleranciája van.

Ez minden étkezés alapja2015-03-03 17:29:52

Komoly veszélyt rejt a nassolás és a vitaminszegény étrend ingoványos ösvénye.

A növényi olajok részleges hidrogénezésével keletkezett transzzsírsavak rendkívül ártalmasak az egészségre.

A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek ősztől, akiknek hároméves koruktól kötelezően óvodába kell járniuk - jelentette be Lázár János pénteken Hódmezővásárhelyen.

Szilveszterkor: szárnyas, újévkor: disznó és lencse. Így induljon 2015.

Ha nagy a baj, a világért se várjon az újévig, menjen orvoshoz!

Almafogyasztási reklámkampány indul itthon, sőt az almaevés Guinness-rekordját is megpróbáljuk megdönteni a héten. A zsíros, nehéz ételekkel járó ünnepek idején különösen érdemes több almát enni.

A bőséges halfogyasztás hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez.

Különösen a vesebetegeknek kell odafigyelniük a mérsékelt sófogyasztásra. Nekik segítünk cikkünkkel. Azt azonban fontos leszögezni, hogy a só hiánya is végzetes lehet. Találjuk meg az arany középutat!

A halfajok közti népszerűségi verseny egyértelmű nyertese a ponty – ezt kedvelik leginkább a magyarok. A halfogyasztási szokásainkról készített felmérés szerint még mindig nagyon kevés halat eszünk. Erről is szó volt a Napközben pénteki adásában.

Hal, tenger gyümölcsei, olívaolaj, zöldség, gyümölcs, tésztaételek és bor – a mediterrán étkezés alapvető élelmiszerei. Brit kutatók szerint mindez jótékonyan hat a vérnyomásra.

A kormány 240 millió forinttal növelte a nyári gyermekétkeztetésre fordított támogatást, így idén nyáron 10 százalékkal több rászoruló gyermek kaphat napi egyszeri meleg ételt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Együttműködési megállapodást kötött a magyar értékek népszerűsítése, az egészséges táplálkozás és étrend, illetve a korszerű gyermekétkeztetés kialakítása céljával a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és Budapest Főváros Kormányhivatala - jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Vitamintabletták szedésével jellemzően nem lehet ugyanazt a hatást elérni a szervezetben, mint zöldség- és gyümölcsfogyasztással.

Arra nem lesz lehetőség, hogy a menzák rendszeresen olajban tocsogó rántott húst kínáljanak, de más, egészségesebb módon elkészítve a közétkeztetés reformja után sem lesz akadálya a közkedvelt fogásnak.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!