2018. június 19. Kedd, Gyárfás, Zóra.
 

A megyei területfejlesztési operatív program lehetőséget ad az önkormányzatoknak ipari parkok építésére, amivel sok helyen élni akarnak. Ám kevés olyan település van, ahol már a betelepülni szándékozók kilétét is ismerik. Biharkeresztes polgármestere erről számolt be lapunknak.

A külső igazságügyi könyvszakértői vélemények alapján a semmire fizethetett ki Püspökladány önkormányzata bruttó 6 millió forintot a T. Jánosné dr. által vezetett, uniós pályázatokkal foglalkozó K. Zrt. számára. Az ismertetett vélemény szerint a cég által a gyógyfürdő fejlesztésére készített előzetes megvalósíthatósági tanulmány valójában másolata két hivatali dolgozó tanulmányának, a szakértő néhány mondatban talált eltérést, egyébként a sorok törése, sőt, a helyesírási hibák is azonosak – derült ki a hűtlen kezeléssel vádolt korábbi cégvezető ellen zajló büntetőeljárás keddi tárgyalási napján a Berettyóújfalui Járásbíróságon. T. Jánosné a vád szerint a néhai polgármester, Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bűncselekményhez nyújtott segítséget.

A parlamenti szavazás előtt kikerült a kéményseprőtörvényből az a kétharmadot igénylő paragrafus, ami kiszedte volna az önkormányzatok feladatai közül a kéményseprést. A kormány szerint ez nem probléma, mert a feladatokat a törvény nem előírja, csak lazán felsorolja. Ráadásul egyelőre és elvben a katasztrófavédelem és az önkormányzatok osztozni fognak a feladaton. Ha az önkormányzatok meglévő szerződései kifutnak, és már minden kéményseprő otthagyta a cégét, csak a katasztrófavédelem marad majd a piacon.

Márciusban megszűnt a központi lakhatási támogatás, azóta az önkormányzatok adhatnak ilyen juttatást a rászorulóknak. Egy tanulmány szerint ezzel a szegény nagycsaládok jártak rosszul, van, ahol például a túlzsúfolt lakásokban élők nem kaphatnak támogatást.

Komádi – Nem szegregálnak, hanem lehetővé teszik az intézményválasztás jogát.

Csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt, 3 milliárd forint keretösszegű pályázatán – közölte a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy X. kerületi általános iskolában tartott sajtótájékoztatón pénteken.

Települési feladatellátásra új források nyílnak az önkormányzatok számára, a 3,5 milliárd forintos keretösszegre területi korlátozás nélkül valamennyi önkormányzat pályázhat – erről a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Csak egyike az elérhető uniós forrásoknak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP).

A volt ifjúsági park területét a Dehusz munkásai teszik rendbe.

Háromszázmillió forint könyvtári érdekeltségnövelő támogatást biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a települési könyvtárak gyűjteményeinek fejlesztésére.

Soron kívüli törvényességi ellenőrzést kér az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) a kormány azoknál az önkormányzatoknál, amelyek befektettek brókercégeknél – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János arról is beszámolt, hogy április végéig kapja meg a Költségvetési Tanács a jövő évi büdzsé főszámait.

Mintegy 1,8 milliárd forintot csoportosított át egyes önkormányzatok számára működőképességük megőrzése érdekében a kormány.

Az államkincstár nem tud teljes banki szolgáltatást nyújtani, hiteleket adni, készpénzfelvételt biztosítani - jelentette ki Tállai András, a Nemzetgazdasági minisztérium parlamenti államtitkára a Buda-Cash-ügy miatt befagyott önkormányzati pénzek elhelyezésére vonatkozó kérdésre válaszolva az ATV Start című műsorában hétfőn.

Megkezdődött a Buda Cash-ügy károsult önkormányzatainak kártalanítása, a pénz a jövő hét elején megérkezhet a helyhatóságokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HírTV Magyarország élőben című műsorában pénteken este.

A kormány 244,71 millió forintot csoportosít át rendkívüli támogatásként a Buda-Cash ügy miatt bajba jutott önkormányzatok megsegítésére - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A piacon folytatódik az újfalui városrehabilitáció ez évi üteme.

Tárgysorozatba vette az Országgyűlés kulturális bizottsága kedden a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló törvényjavaslatot.

Összesen száz, főként a város külterületein nehéz körülmények között élő, idős, egyedülálló ember, valamint sokgyermekes család részére 5-5 mázsa tűzifát oszt szét február második felében az önkormányzat.

Egy hónapon belül rendeletet kell alkotniuk a települési önkormányzatoknak a helyi segélyezésről, mert március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer.

A Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztálya felhívja az adózók figyelmét, hogy Debrecen illetékességi területén építményadó fizetési kötelezettség terheli a lakás és nem lakás céljára szolgáló épületeket – a magánszemélyek tulajdonában álló lakások kivételével.

A Belügyminisztérium idén már harmadik alkalommal díjazta azokat a települési önkormányzatokat vagy közfoglalkoztatókat, amelyek példaértékű tevékenységükkel elősegítették a közfoglalkoztatás rendszerének innovatív, önfenntartásra ösztönző irányába történő elmozdulását.

Két képviselői lemondás után teljes a konyári önkormányzat.

Az állam által biztosított támogatási formákon túl az emberek szociális támogatással való ellátása a jövőben az önkormányzatok feladata lesz, a szociális törvény pedig csak a kötelező ellátásokra vonatkozó szabályokat tartalmazza majd – derül ki a jövő évi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslatból, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.

Hétfőn indul az önkormányzati képviselők képzése - Pest megyében már megkezdték az oktatást. A kötelező tanfolyamon a 17 ezer képviselő megismerheti az önkormányzati jogszabályokat, és napi munkájukhoz is tanácsokat kapnak. A cél az, hogy az így elsajátított ismereteknek köszönhetően minél hatékonyabban segítsék a településük fejlődését.

Szombaton délután Berekböszörmény településének nagy részét szórakoztatta az önkormányzat által szervezett sikeres rendezvény „Kapunyitogató” címmel.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
adomány, adósság, akadály, Állami Számvevőszék, Államkincstár, állampénz, állattartás, Apeh, Arnóth Sándor, árvíz, ÁSZ-ellenőrzés, átvállalás, bál, Balásházy János Kertbarát Kör, Balmazújváros, bank, Barabás Ferenc, Belföldi hírek, Belügyminisztérium, Berekböszörmény, Berettyóújfalu, bérleti szerződés, beruházás, Bihari hírek, Biharkeresztes, Bíróság, Bocskaikert, Bodó Sándor, brókerbotrány, buda-cash, Buda-Cash botrány, Buda-Cashn, Budapest, csere, Debrecen, dehusz, Derecske, Devecser, diákmunka, díj, dr. lingvay csaba, DRB, e-közigazgatás, Egyek, egyház, elbocsátás, élelmiszersegély, elismerés, emmi, építési engedély, építményadó, ÉRB, Európai unió, évforduló, fejlesztés, felajánlás, finanszírozás, Földes, fórum, gazdaság, gyermekétkeztetés, gyermekfelügyelet, gyűjtemény, gyüjtés, HABITAT FOR HUMANITY, hagyomány, Hajdú - Bihar, Hajdú-Bihar, Hajdú-Bihar Hajdúböszörmény, Hajdú-Bihar megye, Hajdúdorog, Hajdúhadház, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, haszonállat, helyi segélyezés, hitel, hivatal, , hóhelyzet, Hungária Értékpapír, idő, Ingatlan, intézmények, ipari park, iskola, jelölőszervezet, jelölt, Jobbik, Kapunyitogató, károsultak, kártalanítás, katasztrófavédelem, kecske, kéményseprő, KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI SZOLGÁLTATÁS, KÉMÉNYSEPRŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, képzés, Kisebbség, kolostor, költségvetés, komádi, Konyár, könyvtár, kórház, kormány, kormányhatározat, környezet, Körösszakál, Körösszegapáti, koszorúzás, Kovács László, közlekedés, köztisztviselő, közút, Lakhatási támogatás, lakóház, Lázár János, magyar fájdalom szobra, megyei könyvtár, mezőgazdaság, mezőőr, Mezőpeterd, Mezősas, működőképesség, múltidézés, munka, munkaerő, munkaszünet, múzeum, Nádor utcai kalandpark, Nagyvilág hírei, Nemzeti Választási Iroda, NVI, nyáron, nyílászáró, nyilvántartás, Nyíracsád, OGY, okmányiroda, Önkormányzat 2014, önkormányzati képviselők, ÖNKORMÁNYZATI TÖRVÉNY, önkormányzatok bankja, országgyűlés, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, ortodox, pálfi anikó, pályázat, pénz, Pocsaj, Pogácsás Tibor, polgármester, polgármesteri hivatal, polgárőrség, Pósán László, program, Püspökladány, QUAESTOR, rászorulók, Református Egyház, rendelet, rendezvény, rendkívüli támogatás, rendőrség, roma nemzetiség, SARKALATOS TÖRVÉNYEK, segély, segítség, Spalató, Strand, szociális támogatás, szociális támogatási rendszer, Tállai, Tállai András, támogatás, támogatási rendszer, település, települési önkormányzat, Tépe, természet, termesztés, tervezet, Tiszacsege, törvénymódosítás, Tóth házaspár, Tóth Mihály, trianoni békediktátum, tűzifa, Tűzifaosztás, ülés, ünnepség, út, választás, vallás, Váncsod, Varga Mihály, vasútállomás, vendéglátó, Vig Szilárd, visszaélések, vörösiszap, zöldség
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!