2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 

Csökkent az álláskeresők száma tavaly november-decemberben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai alapján, decemberben 391 ezren kerestek állást, ami 11 éve a legalacsonyabb szám.

Október végén mintegy 395 ezer regisztrált álláskereső szerepelt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) nyilvántartásában, ez 93 ezerrel kevesebb az előző év azonos időszakinál - tette közzé az NMH a honlapján.

Augusztus végén 401 500 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, júliushoz képest 3 százalékkal, tavaly júliushoz képest 18,4 százalékkal kevesebbet – tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.

Júniusban 438 600 álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon; az állástalanok száma májushoz képest 14,7, az előző év azonos időszakához képest pedig 11,8 százalékkal csökkent – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.

Májusban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 514,4 ezer álláskereső szerepelt, ami áprilishoz képest több mint 100 ezer fős, 24,3 százalékos növekedés, de az előző év azonos hónapjához képest még így is 0,1 százalékkal – 700 fővel – kevesebb munkanélkülit tartottak nyilván – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.

A Komádi munkaügyi kirendeltség kivételével az összes többi kirendeltség körzetében emelkedett tavaly az álláskeresők száma – e meglepő kijelentés a regionális munkaügyi központ keddi debreceni sajtótájékoztatóján hangzott el.
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!